Colorado tvingas sova med polisbeskydd efter rasisthot

NEW YORK. Colorado Avalanche hade extra polisskydd på sitt hotell i St. Louis i natt – på grund av allvarliga hot mot Nazem Kadri, många enligt uppgift med rasistiska undertoner.

– Sådana attacker har inget i hockey att göra och måste utredas, säger Akim Aliu, ordförande i ”Hockey Diversity Alliance”.

Det var Nazem Kadri som under en omdebatterad situation i tredje matchen mellan St. Louis och Colorado i lördags kolliderade med St. Louis-målvakten Jordan Binnington – så illa att han tvingades avbryta matchen och kommer missa resten av matchserien på grund av en knäskada.

Ingen utvisning utdömdes och inga disciplinåtgärder vidtas i efterhand av NHL, men spelare och ledare i St. Louis har senaste dygnet anklagat Kadri – avstängd vid flera tillfällen tidigare i karriären – för att medvetet ha skadat målvaktsstjärnan.

– I den situationen vet man definitivt vad man gör, sa exempelvis centern Brayden Schenn under söndagsmorgonen.

Även Blues fans har reagerat, företrädesvis på sociala medier – och några av dem dessvärre riktat hot och hat mot Kadri, som är muslim med rötter i Libanon.

”Vår organisation är medveten om hot som riktats mot Nazem Kadri och vi samarbetar med den lokala polisen”, heter det i ett offentligt utlåtande från Avalanche.

Tvingas sova med polisbeskydd efter rasisthot
Tvingas sova med polisbeskydd efter rasisthot

Enligt uppgift bedömes situationen under söndagen som så allvarlig att laget fick extra polisskydd på sitt hotell.

Akim Aliu, före detta NHL-spelare som nu leder organisationen ”Hockey Diversity Alliance” är upprörd.

– Jag har talat med honom och ”Naz” har varit föremål för så många rasistiska attacker och hot sedan lördagskvällen att man fått lov att kontakta polisen, skriver han på Twitter.

– Sådana attacker har inget i hockey att göra och måste utredas.

Nästa match mellan St Louis och Colorado spelas kommande natt – med Nazem Kadri på isen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ämnen i artikeln