Sex matchstraff efter storbråket i Skånederbyt mellan Rögle och Malmö

ÄNGELHOLM. Det var heta känslor och mycket tjafs i Skånederbyt mellan Rögle och Malmö.

Efter slutsignalen bröt det ut ett rejält slagsmål där Emil Sylvegård var i händelsernas centrum.

– Om han nu tycker att de är storebror så förstår jag att han hade det jobbigt efter förlusten, säger Adam Edström.

Det började redan på värmningen när Emil Sylvegård sökte upp Ryan McKiernan på mittlinjen. Det blev en lång, hård och högljudd ordväxling.

Det fortsatte med att Emil Sylvegård ställde sig symboliskt och stirrade på Rögle-klacken, gjorde gester och visade sitt karakteristiska flin.

Tändvätska av intervjun

Efter matchen brakade det loss ordentligt när en mängd spelare vevade mot varandra och brottades i stora klungor. Där var bland annat Emil Sylvegård i Malmö och där var över två meter långe och 100 kilo tunge Adam Edström i Rögle.

– Det är klart att jag har läst vad Emil Sylvegård sa inför matchen i Sportbladet. Det är bara kul och jag har skrattat åt det, det fanns mycket att hålla med om också för det är en hatkärlek. Nu stod lillebror upp för sig själv, vi ställer upp för våra fans också som är de bästa i Sverige, säger Adam Edström.

Fortsättning nästa match

Det var svårt att kunna uppfatta allt, vad var det som hände i det där bråket egentligen?

– Jag såg att Ryan McKiernan hade två killar på sig, då gjorde jag det alla lagkamrater gör och stod upp för varandra. Det var bara att kasta sig in innan han fick för många smällar mot sig. Det var mycket gruff och känslor och som en slutspelsmatch, det väcker mig och får igång mig extra. Det är bara kul med bråket efter matchen, det är så det ska vara i ett derby och det är så det ska sluta. Det blev några smällar, ge och ta. Det är bara något jag uppskattar, jag kan inte vänta till de tre kommande derbyna. Då ska vi se var det tar vidare efter det här bråket. Nu är det vi som är storebror.

Irriterad på domarna

Domarna hade svårt att få Emil Sylvegård in i omklädningsrummet. Mycket uppretad blev han siste Malmö-spelare ute på isen och försökte gång på gång ensam söka upp det samlade och firande Rögle-laget.

– Jag blir så trött på domarna, bara för att jag är Emil Sylvegård så är det mig de letar upp och försöker få bort först. Jag måste vara där och hjälpa mina lagkamrater, jag såg att det var två killar på Ponthus Westerholm. 34:an vet jag inte vad han heter (Adam Edström), men han gick på mig. Då blev det tre mot en på Ponthus Westerholm, det är klart att jag blir uppretad. Vill de hålla på så tycker jag domarna ska ge oss chansen, de får stå sig upp för sig själva. Det får de göra nästa match, säger Emil Sylvegård.

Efter slutsignalen blev det massutvisningar. Oliver Lauridsen, Emil Sylvegård och Ponthus Westerholm i Malmö fick alla matchstraff för fighting. Dennis Everberg, Ryan McKiernan och Erlend Lesund fick detsamma i Rögle.

Rögle vann matchen med 2–1 efter segermål av Ludvig Larsson efter 10.04 av tredje perioden.

Nästa Skånederby mellan lagen spelas torsdag den 25 november i Malmö.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!