NHL

Kan välja att offra 50 miljoner kronor

Stjärnans beslut kan påverka Pettersson

Av: 

Andreas Käck

HOCKEY

Travis Hamonic, 31, överväger att avsluta karriären.

I så fall lämnar han motsvarande 50 miljoner kronor på bordet.

– Han har ett beslut att fatta, säger Vancouver Canucks general manager Jim Benning.

Travis Hamonic har spelat 675 matcher i NHL, men nu är det alltså osäkert om det blir några fler. Den defensivt skicklige backen – numera tillhörande Vancouver Canucks – velar om sin framtid och överväger att avsluta karriären.

Enligt obekräftade uppgifter handlar det delvis om att stjärnan vägrar vaccinera sig, vilket ställer till det i den kommande säsongen. Det är inget krav för NHL-spelare att vaccinera sig, men ovaccinerade måste sitta i 14 dagars karantän efter att ha korsat gränsen från USA till Kanada.

Canucks GM Jim Benning meddelar att Hamonic är borta av ”personliga skäl”, men vill inte gå in i detalj på vad det handlar om.

– Och jag förstår inte varför folk håller på och spekulerar. Lämna grabben ifred och låt honom fundera kring vad han vill göra, säger Benning enligt The Province.

Värt över 50 miljoner

Travis Hamonic har två år kvar på sitt kontrakt värt 3 miljoner dollar per säsong. Avslutar han karriären nu så lämnar han alltså totalt 6 miljoner dollar (drygt 50 miljoner kronor) på bordet.

– Jag har regelbunden kontakt med hans agent. Han har ett beslut att fatta och när han låter oss veta så kommer vi att gå ut med det. Just nu finns det inget att säga, men kanske ser det annorlunda ut i slutet av veckan, säger Jim Benning.

Kan påverka Pettersson

Om Hamonic avslutar karriären så frigörs utrymme mot Canucks lönetak. Det, i sin tur, kan komma att påverka Elias Petterssons framtid. Den svenske stjärnan har ännu inte fått något nytt kontrakt, men förhandlingarna med klubben pågår.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Henrik Lundqvists krav på NY Rangers inför hyllningen

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Vancouver Canucks

Ishockey