Fick gå av efter smäll – nu kan säsongen vara i fara

Publicerad 2022-05-12

NEW YORK. Sidney Crosby har gjort sitt bästa slutspel på flera år, men nu är frågan om den 34-årige superstjärnan kan spela vidare.

Han tvingades avbryta nattens drama på Madison Square Garden efter att han blivit tacklad i huvudet av New York Rangers-backen Jacob Trouba och kan ha åkt på en ny hjärnskakning.

– Om du såg tacklingen har du antagligen samma åsikt som jag om den, kommenterar Penguins-coachen Mike Sullivan.

Trots 2-0-ledning långt in andra perioden förlorade Pittsburgh Penguins femte ronden mot New York Rangers på Madison Square Garden i natt – och försatte därmed den första av tre matchbollar i serien.

Men det var inte det värsta. Den verkliga mardrömmen bestod i att Sidney Crosby i andra perioden tvingades avbryta matchen – och sedan inte återkom mer.

Han tacklades på öppen is av Rangers-backen Jacob Trouba och träffades, som det såg ut på tv-repriser, av en armbåge i huvudet.

– Jag har inga uppdateringar om hur han mår, han undersöks just nu, säger coachen Mike Sullivan på sin presskonferens efter slutsignalen.

Crosby efter smällen i nattens match mot Rangers.
Crosby efter smällen i nattens match mot Rangers.

Risken är dessvärre att den 34-årige superstjärnan – som för ett drygt ett decennium sedan missade större delen av en säsong på grund av hjärnskakning – åkt på en ny huvudskada.

Trouba fick ingen utvisning för tacklingen, men i Penguins-lägret råder det ingen tvekan om att man uppfattade den som ful och förväntar sig att ligan bestraffar Rangers-backen med en avstängning.

– Såg du tacklingen? Om du gjorde det har du antagligen samma uppfattning om den som jag, grymtar Sullivan.

Rickard Rakell, som själv tacklades sönder i första matchen, missade också nattens duell men har börjat träna med laget igen och kan komma att göra comeback i match 6 natten till lördag.

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!