Filip Forsberg om besvikelsen när lagkompisen byttes bort

En efter en har svenskarna tvingats lämna Nashville Predators.

Under sommaren försvann både Calle Järnkrok och Viktor Arvidsson – något som fick Filip Forsberg att reagera:

– Klart det är lite missnöje när man tappar en bra kompis och kedjekamrat mot för dagen ingenting, säger Forsberg, som på sociala medier uttryckte sin besvikelse när Arvidsson skickades till Los Angeles Kings. 

Nashville Predators och svenska spelare har under många år varit synonymt med varandra. När klubben 2017 spelade Stanley Cup-final fanns sex svenskar i truppen. Inför den gångna säsongen var det nere på fyra blågula och när den här säsongen inleds är det bara två kvar: Filip Forsberg och Mattias Ekholm.

Nashville kan se tillbaka på en för klubben ovanligt tung säsong, något som fått konsekvenser. Viktor Arvidsson byttes bort när transferfönstret öppnades och Calle Järnkrok hamnade i nystartade Seattle Kraken, sedan Predators valt att inte skydda Gävlekillen.

I utbyte mot Arvidsson fick Nashville två draftval av Los Angeles Kings, i andra rundan (2021) och i tredje rundan (2022).

En affär som lagets storstjärna Filip Forsberg inte var helt nöjd med.

Kort efteråt la skarpskytten upp en stor ”tumme ner”-emoji på Instagram.

Viktor Arvidsson och Filip Forsberg
Viktor Arvidsson och Filip Forsberg

Ingen reaktion från klubbledningen

Han bekräftar nu att det var i besvikelse över Arvidsson-trejden. 

– Ja, men det är klart, just när man inte tycker att ett draftval tillbaka betyder mycket för en individuellt just då. Det var skillnad när vi trejdade bort exempelvis Ryan Ellis och vi fick något tillbaka. Det blir en annan situation när man får något fysiskt i utbyte, säger Forsberg och fortsätter: 

– Men du vet hur det är…, om några år kanske jag sitter och tänker att det var en jäkla bra trejd. Men just då, när man tappar en bra kompis och kedjekamrat mot just för dagen ingenting, är det klart att det är lite missnöje så. I grund och botten litar man dock på det organisationen gör.

Hur reagerade klubbledningen på ditt inlägg?

– Jag har inte pratat med dem så.

De har inte hört av sig?

– Nej, inte än i alla fall. De förstår också att vi (Forsberg och Arvidsson) hade starka band, men man får tänka sig för lite – att man inte är allt för kritisk.

Filip Forsberg
Filip Forsberg

Hotades av flytt när dottern föddes

Nu är alltså Forsberg och Mattias Ekholm de enda svenskarna i truppen och det är en ovan situation, medger Ekholm.

– Det är lite tråkigt måste jag erkänna, samtidigt som jag förstår att ledningen behövde skaka om. Något behövde hända, sedan var det synd för egen del att svenskarna fick lämna.

Även Ekholm, som nu har ett år kvar på sitt kontrakt, omgärdades under säsongen av en hel del trejdrykten: 

– I vanliga fall påverkas man inte så mycket, men nu föddes vår andra dotter i februari och det var då det surrades som värst. Det blev intensivt när de kanadensiska tv-kanalerna snappade upp det och man fick frågor mest hela tiden.

Han berättar att det var några ovissa veckor: 

– En utmaning både för mig och min familj. Det var mitt i en pandemi och om jag blivit blivit trejdad till Kanada kanske jag inte hade sett min familj på flera månader, säger Ekholm. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!