Hockeypappan: Det var en normal konversation

HOCKEY

En ungdomsledare i hockeyklubben Hanhals är avstängd under utredning efter att han påståtts skällt ut sin son offentligt.

Nu ger han sin version för Sportbladet.

– Jag har frågat min son om han upplevde att jag var arg och han sa nej, i hans värld var det inget samtal han reagerade extra på, säger han.

Det var under en ungdomsturnering i helgen som en ledare i ett av Hanhals barn-/ungdomslag anklagades av ett vittne för att ha skällt ut en spelare, som också var hans son, i en offentlig kafeteria.

Efter att vittnet skrivit om händelsen på Facebook valde klubben att stänga av ledaren omedelbart.

– Vi agerade redan i går när vi nåddes av rapporterna om den här incidenten. Tränaren på plats hade då en intern diskussion med ledaren och vi bestämde oss för att stänga av ledaren tills vidare, sa sportchefen Björn Erlandsson till Sportbladet.

För Sportbladet berättar nu ledaren om hur han upplevde situationen – som han menar har överdrivits och feltolkats kraftigt.

– Jag är ledsen över att det tagit så stora proportioner. Det hon skriver är allvarligt och informationen ska tas på allvar såklart och det har både jag och klubben gjort från första stund, säger han.

”En normal konversation”

Enligt honom var det här en diskussion som hans egen son tagit initiativ till.

– Dagen innan satt jag och min son och pratade i bilen. Då sa han att det är ”så skönt att höra från mamma att allt alltid är bra” men han sa också att ”du säger också när det är bra, men du säger också vad jag kan förbättra. Det är jobbigt att höra ibland att man inte är bra på något, men också utvecklande”.

– Så efter en match under helgen var han inte nöjd med sin prestation och då frågade han om vi kunde snacka. Absolut sa jag.

Därefter följde diskussionen i kafeterian som ledaren beskriver på ett helt annat sätt än det Facebook-inlägg som legat till grund för avstängningen.

– Jag berättade med ord, bilder och ritade i ritblocket. Det är klart att jag hade inlevelse med gester och så, men det var en normal konversation i samtalston. Jag avslutar med att säga jag älskar dig över allt annat, oavsett vad du gör på isen – men det här är saker som du kan fokusera på om du vill förbättra dig och vara mer delaktig. Ungefär något sådant sa vi. 

”Respekterar klubbens beslut”

– Jag har frågat min son om han upplevde att jag var arg och han sa nej, i hans värld var det inget samtal han reagerade extra på, säger han.

Klubben stängde av dig, vad tycker du om det agerandet?

– Jag respekterar klubbens beslut, vi ledare har riktlinjer som vi skall och vill följa. Nu vill därför klubben reda ut vad som hänt och under tiden är det rätt att man stänger av mig. De vill inte utsätta klubben för något och det köper jag till 100 procent. Lika ledsen som jag är för att jag är avstängd tillsvidare, lika stolt är jag över att klubben tar detta på allvar. 

Hockeyledaren säger att han försökte prata med vittnet till händelsen innan de lämnade cupen efter att hon publicerat inlägget men då ville inte kvinnan prata.

Nu funderar ledaren på sin framtid som hockeyledare.

– Nu när man är mitt inne i det känns det som att jag vill komma ifrån den här rollen det närmaste året. Oavsett utfall och beslut från klubben.