Lagkamraternas stöd – efter spelarens sorg

HOCKEY

Hockeyproffset Colin Behenna, 25, har drabbats av en tragedi.

Hans fästmö dog tragiskt efter att ha fallit 150 meter ned från en bergsavsats i Alperna.

– Våra tankar och böner går till vår förre kapten Colin Behenna, skriver OHL-klubben Barrie Colts på Twitter.

Hockeyspelaren Colin Behenna var en lovande stortalang i Kanada men lyckades aldrig nå NHL.

Trots att spelaren levererade hela 162 poäng på 128 matcher under sina två sista år i OHL-laget Barrie Colts, där han var lagkapten för storstjärnor som Mark Scheifele (Winnipeg Jets) och Aaron Ekblad (Florida Panthers), blev han aldrig professionell hemma på nordamerikansk mark.

I stället gick karriären i somras vidare till den italiensk/österrikiska Alpligan där Behenna skrev på ett proffskontrakt med Sterzing/Vipiteno, något som inneburit ett sportsligt uppsving.

Förlovade sig i somras

Nu har dock livet tagit en negativ vändning utanför hockeyrinken. På nyårsdagen förlorade Colin Behenna sin flickvän, Chelsea Alvarez, i en tragisk vandringsolycka. Detta bara ett halvår efter att paret hade förlovat sig.

Hon dog blott 24 år gammal efter att ha fallit ned hela 150 meter ned från en bergsavsats i norra Italien.

Sedan den tragiska nyheten fick spridning har Colin Behenna översköljts med varma hälsningar och stöd via olika sociala kanaler från tidigare klubbar och lagkamrater.

– I dag går våra tankar och böner till vår förre kapten, Colin Behenna, och Alvarez familj i denna svåra tid, skriver Barrie Colts på Twitter.

”Fruktansvärda nyheter”

OHL-klubben meddelar också att spelarna i laget framöver kommer spela med Behennas tidigare tröjnummer ”24” inskrivet på hjälmarna för att visa sin support till spelaren som av lokaltidningen The Barrie Examiner beskrivs som mycket populär i sin före detta klubb.

Även tidigare lagkamraten Chris Buonomo skickade en hälsning via Twitter:

– Verkligen fruktansvärda nyheter, mina tankar och böner går till Behenna och Alvarez familj.

Christine Howard, sedan lång tid känd lokalt som en av Barrie Colts största fans:

– Så sorgligt. Herregud.

Sterzing/Vipiteno ställde efter olyckan in sin seriematch i Alpligan den första januari och Colin Behenna valde att åka hem till Kanada för att vara med sin bortgångne fästmös familj.

Chelsea Alvarez kommer att begravas på lördag.