Brodecki med Zorro-mål när Växjö vann seriefinalen

HOCKEY

Växjö dängde tabellettan med 3-1 på bortaplan.

Och det var ett läckert Zorromål som avgjorde allt - något som till och med fick hemmapubliken att jubla.

– Det var garanterat det snyggaste målet hittills i SHL, säger Adam Brodecki med ett skratt.

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYR N
Brodecki jublar efter läckra målet.

Frågan är om inte SHL:s hittills snyggaste mål kom i matchen mellan Färjestad och Växjö. Tre minuter in i tredje perioden lade Adam Brodecki upp pucken på klubbladet och smekte in den i kassen från stående position - ett typiskt Zorromål. Det matchavgörande målet, som gjorde att Växjö kunde utöka sin ledning till 1-3, fick till och med hemmapubliken att applådera.

– Jag kanske har gjort ett sådant mål tre gånger i juniorlaget men det var första gången i SHL. Den varianten sitter lite i ryggmärgen faktiskt. För att man ska lyckas med ett sådant mål måste allt vara optimalt med tid och så vidare. Jag blev chockad när jag såg att pucken satt i nätet. Särskilt när publiken jublade också, det gör att man känner glädje, säger Brodecki.

Är det SHL:s snyggaste mål hittills i år?

– Det är det garanterat, skrattar Brodecki.

– Det man tar med sig härifrån är Adams mål och publikens fantastiska hyllning till ett konststycke ute på isen, även om det inte var deras lag som stod för det, säger Växjötränaren Sam Hallam och fortsätter:

– Det är sådana mål man ibland får se på helgerna när juniorerna spelar men jag har då aldrig sett ett sådant mål i SHL.

Pettersson i nyckelroll

En annan som kan ta på sig en stor del av segern är Elias Pettersson – forwarden som spelar en nyckelroll i Växjös förstalina. Mot Färjestad slog Robert Rosén iväg en passning till kedjekamraten, som stänkte in 1-2  åtta minuter in i mittenakten. 

Så sent som i måndags blev samma Pettersson uttagen till ”4 Nations Tournament”.

Både Växjö och Färjestad har med två A-lagsspelare vardera till landslagstruppen (se faktarutan). 

Så många SM-guld har SHL-lagen 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM