Berts ilska mot raketerna efter tveksamma målet

HOCKEY

Frölunda slog Skellefteå efter ett segermål som i princip ingen såg passera mållinjen.

Efter matchen riktade Skellefteå-tränaren Bert Robertsson kritik – mot målraketerna.

– Drar man av raketerna och inte vet om det är mål. Då har man påverkat situationen och så kan vi inte ha det i svensk hockey, säger han till C More.

Foto: C More/Bildbyrån

Efter att Frölunda hissat klubblegendaren Niklas Anderssons tröja i taket före matchen fick publiken till slut fira en seger efter 3–2 mot Skellefteå i Scandinavium.

Med 25 sekunder kvar av förlängningen avgjorde Victor Olofsson, men han fick målet först efter en lång videogranskning som inte kunde avgöra om pucken var över mållinjen eller inte. Därmed kvarstod kvarstod beslutet från isen – det vill säga mål.

Efter matchen var Skellefteås tränare Bert Robertsson mycket kritisk till att målraketerna avfyrades, något han menar påverkade domarbeslutet.

”Det är för dåligt”

– När man ser de här bilderna så går det diskutera, absolut. Vi får av domarna ett ”inconclusive” resultat, det vill säga att de inte sett pucken. Då måste jag allvarligt säga så här, att drar man av raketerna och inte vet om det är mål. Då har man påverkat situationen och så får vi inte ha det i svensk hockey, säger Robertsson till C More och fortsätter:

– Jag tror absolut att det påverkar bedömningen av den här situationen, medvetet eller omedvetet. Vi måste rätta till det här. Sen kanske det hade dömts mål i slutändan i alla fall. Men ser man inte om pucken är inne och har ett ”inconclusive” resultat, så påverkas man så klart av stämningen i hallen. Spelarna har klivit in på isen, firat målet och bränt av raketer. Jag tycker det är för dåligt.

Här är SHL:s bästa spelare 00:59
ARTIKELN HANDLAR OM