Prestigeseger för Vancouver

HOCKEY

WASHINGTON. Så var det med det slutspelsspöket.

Efter allt snack om att favoriterna Canucks inte kan prestera mot Chicago gick de ut och nollade regerande mästarnas i nattens första playoff-möte.

– Vi slog dem inte en enda gång på hemmaplan ifjol, så det känns ju skönt att få börja med en sån seger. Men det går egentligen inte att jämföra, vi är mycket bättre än vi var då, säger Daniel Sedin till Sportbladet efter 2–0-segern.

De senaste två slutspelen har ju Vancouver slagits ut ur slutspelet av just Chicago, så när det i söndags blev klart President's Trophy-vinnarna åter ställs mot Jonathan Toews & co gick kanadensiska medier i spinn.

Varenda kommentar, artikel och tv-inslag de senaste dagarna har handlat om Vancouvers oförmåga att hantera spöket från Illinois.

I natt kom repliken: Canucks vann det första mötet med 2–0.

– Vi gjorde en bra match, fick två mål i första perioden och kontrollerade sedan händelserna, säger Daniel Sedin.

– Såvitt jag kommer ihåg slog vi dem inte en enda gång på hemmaplan förra året så det känns ju bra att få inleda med en sån seger.

Sedinarna poänglösa

Annars bryr sig skyttekungen inte särskilt mycket om vad motståndet råkar heta.

– Det är mest media som håller på med det här. Vi ser det som att en helt ny säsong har börjat och vad som hände förra året betyder ingenting, säger han.

– Dom har bytt ut halva laget och det var vi också, så det går inte heller att jämföra. Den stora skillnaden för oss är att vi är ett mycket bättre lag i år.

Vare sig Daniel eller tvillingbrorsan Henrik stod för några poäng i natt – målen gjordes av Ryan Kesler och dansken Jannik Hansen –  men det behövdes inte heller.

Spöket dog ändå...

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL