Phoenix sumpade gyllene chansen

NEW YORK. Phoenix Coyotes hade en gyllene chans att utmana Dallas om sista slutspelsplatsen i väst i natt.

Istället blev de nollade i Nashville – och nu kan rivalen från Texas säkra slutspelsstatusen kommande natt.

– Berg-och-dalbaneresan fortsätter, suckar coachen Dave Tippett efter 2-0-förlusten.

Det mesta är klart och bestämt inför det Stanley Cup-slutspel som inleds nästa vecka och i natt kan det sista lilla spänningsmomentet – kampen mellan Phoenix och Dallas om den sista playoff-platsen i västra konferensen – ha avgjorts också.

Coyotes hade chansen att medelst en seger i Nashville komma ikapp Dallas och därmed duka för ett direkt avgörande drama i sista grundserieomgången på söndag kväll.

”En stor besvikelse”

Men de slarvade bort den chansen och fick stryk med 2-0.

– Vi har chanser, men sätter dem i vanlig ordning inte. Det är en stor besvikelse och nu fortsätter berg-och dalbaneresan fortsätter, säger coachen Dave Tippett till nhl.com.

Målet som slutligen sänkte Phoenix sattes, förstås, av Patric Hörnqvist – hetast av de heta sedan han blev pappa för ett par veckor sedan.

Dallas möter ett plötsligen formsvagt St. Louis kommande natt och säkrar slutspelsplatsen om de tar två poäng.

New York Rangers vann en avslagen hemmamatch mot Buffalo med 2-1 i natt – och eftersom Philadelphia samtidigt förlorade borta mot Tampa har de säkrat andraplatsen i Metropolitan-divisionen och får hemmaplansfördel i första slutspelsrundan mot antigen just Philadelphia eller Columbus.

– Det kommer bli krig oavsett vilket av de två lagen vi får möta, så det känns bra att ha hemmaplansfördel. Det kan få betydelse, säger Henrik Lundqvist.

Christian Folin gjorde sin NHL-debut för Minnesota Wild i natt – och blev därmed 77:e svensk i världens bästa liga den här säsongen.

Och det började utmärkt. Den 23-årige backen, fostrad i Frölunda, spelade närmare 20 minuter och stod för assist till det mål med vilket Kyle Brodziak fastställde slutresultatet i början av tredje perioden.

Alex Steen stod för sin del för två assist för Blues, men det hjälpte alltså inte – den tidigare storfavoriten från Missouri åkte på fjärde raka förlusten.

Värst av allt:

TJ Oshie, straffhjälten från Sotji, tvingades lämna isen efter en brutal tackling av Michael Rupp och kan i värsta fall vara borta när slutspelet börjar nästa vecka.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN