Så visas OS i Viasat

Viasat har släppt tv-tablån för OS.

Det bästa från vinter-OS visas i MTG:s kanaler TV3 och TV10, med TV3 som huvudkanal.

– Man vill nästan ta ledigt och kolla på allt, säger Viasats OS-chef Erik Westberg.

Ibland krockar dock godbitarna. Till exempel är Kanadas två första matcher i hockeyturneringen – mot Norge kl 18 den 13 februari och mot Österrike dagen efter – tablålagda i Viasat OS 1.

– Grunden är att på TV3 och TV10 ligger det med svenskintresse och sen om man vill följa OS så hittar man alltid i direktsändning på övriga kanaler. Ibland krockar det med svenskintresse men då är vi nöjda att vi kan visa allt i direktsändning ändå, säger Viasats OS-chef Erik Westberg.

– I TV3 prioriteras de sporter där svenskar deltar och där medaljstriderna är. Och även på TV10.

Är du nöjd med upplägget?

– Jag tycker att det är fantastiskt, två otroliga veckor. Man vill nästan ta semester och kolla, om man nu gillar sport och OS. De har gjort vissa små justeringar, att skidskyttet går sen eftermiddag. Det gör att de mer traditionella svensksporterna – alpint, längd, skidskytte – krockar väldigt sällan. De ligger lite som en röd tråd. Det tror jag tittarna kommer att uppskatta.

– Det är viktigt att poängtera att det är en preliminär tablå, vi följer den sportsliga utvecklingen.

”Allt tillgängligt på Viaplay”

I ett pressmeddelande skriver Viasat:

”Allt från OS, utan reklam, i HD-kvalitet finns tillgängligt hos Viasat med Viasats sport och HD-kanaler. Då får man tillgång till upp till sex direktsända grenar samtidigt, samt till Viasat 14 HD som sänder OS-nyheter dygnet runt. Det blir första gången svenska TV-tittare har möjlighet att ta del av ett OS på det sättet. Allt från OS kommer även att finnas tillgängligt på onlinetjänsten Viaplay, där man kan titta var man vill och när man vill via datorn, telefonen, surfplattan eller spelkonsolen. På Viaplay.se/os kan man till exempel följa upp till fyra direktsändningar samtidigt på sin skärm”.

Här kan ni se OS-tablåerna för Viasat

Här är hela OS-programmet – dag för dag

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!