Murray: ”Väldigt glad att han reste sig”

Svensken kan stängas av efter armbågstackling

NEW YORK. Douglas Murray fick matchstraff i natt – efter att ha sänkt Tampa-backen Michael Kostka med en armbåge i huvudet.

Nu har den svenske hårdingen troligen en avstängning att vänta.

– Jag tyckte själv det kändes som att jag hade armen nere, men kan inte kommentera så mycket mer, säger han.

Det var i slutet av mötet mellan Tampa och Montreal som Douglas Murray klev upp i isen och sänkte Michael Kostka med vad som såg ut som en armbåge rakt i huvudet just som Tampa-backen passerade Canadiens blålinje.

Kostka blev liggande på isen i flera minuter och sjukvårdare vifade till och med in en bår, men till slut lämnade han isen för egen maskin.

– Jag vet inte hur han klarade det, för jag kan försäkra att han inte mår särskilt bra nu efteråt, säger Tampa-coachen Jon Cooper till nhl.com.

”Glad att han reste sig”

”Dogge” fick fem minuters utvisning och automatiskt matchstraff. Han är nu avstängd i väntan på vidare utredning och kommer troligen att då sitta på läktaren ytterligare några matcher.

– Jag tyckte själv det kändes som att jag hade armen nere, men kan inte kommentera så mycket mer, för det blir en utredning och jag har inte hunnit se repriserna av situationen. Jag kan dock säga att jag var väldigt glad att se att han reste sig, säger den svenske backbjässen.

Tampa vann matchen med 3-1 och säkrade därmed sin slutspelsplats, men det gjorde även Montreal eftersom Washington samtidigt förlorade på hemmaplan.

Se video på Murrays tackling här (extern länk)

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN