Färjestad BK

Jönsson lämnar med omedelbar verkan

Av: 

Anna Lindbäck

Sara Bratell

HOCKEY

Krisen i Färjestad växer – Jörgen Jönsson lämnar sportchefsjobbet

KARLSTAD/STOCKHOLM. Efter en tung inledning på hösten kommer nästa smäll för Färjestad.

Jörgen Jönsson, 42, lämnar nu sportchefsjobbet med omedelbar verkan.

– Det smärtar mig att jag inte klarar av jobbet, säger Jönsson.

Lämnar klubben. Jörgen Jönsson lämnar sin post som sportchef i Färjestad.

Det har stormat rejält kring Färjestad de senaste veckorna. Efter en tuff säsongsstart och bara en tiondeplats i tabellen skakas nu klubben av ett jätteavbräck. Färjestadprofilen Jörgen Jönsson lämnar sin post som sportchef i klubben med omedelbar verkan.

– Den största anledningen är att jag inte mår bra. Det har varit tufft en tid och jag har funderat länge på det. Man kommer till en punkt då man känner att energin sinar bort, säger han till FBK Play om sitt beslut.

Känner inte igen sig själv

Jönsson säger, på en presskonferens i Karlstad i dag, att det tuffa jobbet har förändrat honom som person.

– Jag har nått en punkt där jag känner att det räcker. Jag har funderat på detta sedan i våras. Jag undrade om man inte skulle få energi av att jobba och förstod inte vad det var frågan om. Ska det bara långsamt få kväva en? Det är så jag har känt, säger Jörgen Jönsson.

Han forstätter:

– Samtidigt har jag haft världens bästa jobb, i världens bästa förening, så det smärtar mig ännu mer att jag inte klarar av det. Jag har inte räckt till.

Jönsson hävar att det tuffa jobbet även har påverkat hans familj.

– Jag har kommit hem efter jobbet och känt att jag måste vila för att orka med kvällarna. Då insåg jag att det inte funkar längre. Jag klarade inte av att vara en bra chef, en bra medarbetare, bra pappa eller bra man. Jag har varit trött, irriterad, haft lätt för att bli arg och en kort stubin. Det är inte likt mig.

Hur har din familj tagit beslutet?

– De tycker att jag är en klok pappa och en klok man. De har ju märkt på mig att jag varit annorlunda och till slut kröp det fram att allt inte varit så bra.

Har ifrågasatts kraftigt

Jörgen Jönsson tillträdde som sportchef i klubben för ett år sedan. Ett par matcher in på årets säsong ifrågasattes hans lagbygge av Sportbladets krönikör Johan Garpenlöv, som ansåg att laget saknade spelskickliga backar och smarta, kreativa centrar. Även hockeyexperten Niklas Wikegård sågade lagbygget när han skrev att det var "det sämsta laget man ställt på benen i modern tid".

Jönsson hävdar dock att det inte är på grund av resultaten som han slutar.

– Jag har funderat väldigt länge på det. Det har ingenting med hockeyresultaten att göra, jag är fortfarande övertygad om att laget är tillräckligt bra för att göra en bra säsong. Jag kände bara att jag inte fixar det här längre, säger han.

Jörgen Jönsson var med i spelartruppen när Färjestad tog SM-guld 2009 och började året därpå som assisterande tränare. 2011 ledde han klubben till SM-guld tillsammans med Tommy Samuelsson och Leif Carlsson innan han tillträdde som sportchef i oktober förra året.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Färjestad BK

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Färjestad BK