Nedskickad – då kom Tedenbys revansch

HOCKEY

Tvåmålsskytt i AHL-återkomsten: ”Kändes bra”

Mattias Tedenby, 23, har haft en tung tid i NHL.

När han blev nedskickad till New Jersey Devils farmarlag kom hans svar direkt.

– Det kändes bra, säger svensken.

Förre HV 71-spelaren Mattias Tedenby har haft en tung säsong efter att han i somras skrev på ett nytt ettårskontrakt med New Jersey Devils.

Speltiden i NHL har varit minimal, 23-årige svensken har endast spelat tolv matcher och under sista tiden har han varit petad ur laget. Senaste matchen var 29 november mot Carolina och därför skickades han häromnatten ner till AHL och Albany.

– Det var inte tänkt att han skulle vara i laguppställningen. Han har inte spelat så mycket på slutet och samtidigt har Albany ont om spelare för tillfället, så det är en kombination av tre saker. Det kommer vara bra för honom att få spela, sa Devils general manager Lou Lamoriello till The Star Ledger.

Framtiden osäker

Även om Tedenbys framtid i NHL-organisation tycks osäker gäller beslutet endast för två matcher.

Och trots att Tedenby inte matchats lika flitigt i Devils på sistone, hade forwarden inga problem att prestera när han kastades in i hetluften igen.

Redan i återkomsten i natt blev det två mål och totalt tre poäng i 6-1-segern över Bridgeport.

– Det kändes bra. Jag har inte spelat så mycket under en längre tid så det kändes skönt att åka ut där igen, säger Tedenby till klubbens hemsida och fortsätter:

– Självklart är matchformen inte hundraprocentig och det kan bli bättre men jag var rapp på rören och höll nere bytena så jag kunde hålla upp farten.

Tedenby, som gjorde 3-1 och 5-1 i tredje perioden, hyllades efteråt av Albany.

– Det är inte svårt för honom att komma ner hit. Alla älskar att ha honom här, säger lagkamraten Chris McKelvie till The Record.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL