Karlskoga krossade Karlskrona

1 av 4
HOCKEY

Seriefinalen mellan Karlskoga och Karlskrona slutade i kaos.

I slutminuterna utbröt ett jätteslagsmål och totalt delades 164 utvisningsminuter ut.

– Lite typisk Karlskogahockey, säger Karlskronas Nick Angell.

– De var väl mest frustration från deras sida för att de inte hade fått in något mål, säger Karlskogas Martin Sandgren.

Det var i slutminuterna, när matchen redan var avgjord, som känslorna svallade över i seriefinalen mellan Karlskoga och Karlskrona.

Med 1.20 kvar att spela utbröt ett jätteslagsmål. 66 utvisningsminuter delades ut och Ponthus Westerholm och Jordan Smotherman fick matchstraff.

När tre sekunder återstod av matchen var det dags igen när även Pathrik Westerholm och Nick Angell fick matchstraff för slagsmål.

”Gå och duscha”

Och det var inte färdigt där.

På väg ut mot omklädningsrummen hettade det till rejält mellan Alexander Wiklund och Martin Sandgren, som hölls tillbaka av en av linjedomarna. Sandgren tonar dock ned händelsen.

– Det var en massa dubbelutvisningarna och på tekningen efter ställde jag och Wiklund upp bredvid varandra. Då tyckte domaren att vi kunde gå och duscha i stället. Han sa att jag skulle vänta tills Wiklund gått ut, men när jag kom dit var han där och då blev det lite ordväxling. Mer än så var det inte, säger Martin Sandgren.

”Hanterar det bra”

På presskonferensen efter matchen närvarade bara Karlskogas Lenny Eriksson.

– Det blir lite tjafs på slutet, men det hade domaren kunnat undvika om han hade plockat ut nummer sju i Karlskrona (Nick Angell) som var frustrerad. Han gjorde väl inga poäng i dag. Men vi hanterar det bra också, säger Eriksson enligt Carlskoga Television.

Enligt Karlskoga började tumultet med en slashing på målvakten Justin Pogge. Nick Angell är dock av en annan uppfattning.

– Lite typisk Karlskogahockey. Vi måste stå upp för varandra. Shit happens, säger Angell.

Matchen vann Karlskoga med 4-0 och drygade därmed ut serieledningen till fyra poäng. Karlskrona, på andra plats, har en match mindre spelad.

ARTIKELN HANDLAR OM