Skellefteå rasar mot supportrar

HOCKEY

Skellefteå AIK är bestört över deras fans attack på Jonathan Hedström.

De tar kraftigt avstånd från det inträffade.

- Supportrarna som gjort det här ska vet att de har sabbat för föreningen - rejält, säger Per-Anders Israelsson, klubbdirektör.

I Sportbladet i går kunde man läsa om fansens attack på Jonathan Hedström.

Bland annat hade några illasinnade personer hängt en docka med Timrå IK-tröja i en järnvägsbro och anspelade på Hedström och hans "svek" mot gamla klubben Skellefteå AIK.

"Måste gå vidare"

Under söndagen hade ledningen för Skellefteå AIK kris-samtal med varandra.

- Nu har det gått för långt. Jonathan har tackat nej till oss och valt att arbeta för en annan föreningen. Självklart måste man kunna välja var man ska arbeta någonstans. Nu måste det vara slut på det här och våra fans måste gå vidare, säger Per-Anders Israelsson, klubbdirektör.

Missar nyförvärv?

Israelsson och sportchef Peo Larsson har analyserat läget och den negativa publicitet som klubben fått efter att Hedström valde att tacka nej till Skellefteå AIK.

- Vi får ett negativt rykte i Hockeysverige. Det kanbli så att vi missar nyförvärv bara på grund av det här, säger Israelsson.

Nu vädjar klubbledningen till fansen att omedelbart sluta med attackerna mot Jonathan Hedström och istället fokusera på Skellefteå och lagets insats på isen.

Tomas Ros