Sanny: Kroppen känns jävligt seg

HOCKEY

Kan fortfarande inte träna efter smällen

I början på oktober ådrog sig Timrås backstjärna Sanny Lindström en svår hjärnskakning.

Landslagsbacken lider fortfarande av sviterna från smällen.

- Jag kan inte träna. Hela kroppen känns jävligt seg, säger han till Sportbladet.

Foto: LIDER ÄN Det har gått mer än två veckor sedan den otäcka smällen i Scandinavium men Timrås Sanny Lindström är långt från en comeback.

Det var den 3 oktober som Frölundas Martin Plüss tacklade Timrå-spelaren, som handlöst flög in i sargen. Sanny Lindström slog huvudet i sarghörnet och sedan, efter att ha tappat hjälmen, bakhuvudet i isen.

Smällen blev våldsam.

Sanny Lindström kvicknade till efter några minuter och fördes sedan i ambulans till Sahlgrenska Universitetssjukhuset. i Göteborg.

Han har inte stå på ett par skridskor sedan dess.

- I början sov jag tolv timmar per natt och några timmar varje eftermiddag. Jag var totalt orkeslös och kunde inte ens titta på tv, säger Lindström.

Försökte träna

Nu har det gått närmare tre veckor sedan olyckan och landslagsbacken vet fortfarande inte när han kan vara tillbaka på isen.

- Jag gick nyligen ner till omklädningsrummet för första gången sedan det hände, men jag är långt ifrån en comeback. Nu mår jag lite bättre, men kroppen känns jävligt seg. Jag satte mig på testcykeln här om dagen, men det fungerar inte.

Läkarna har ordinerat vila och i dagarna kommer han att göra ett nytt besök på sjukhuset i Sundsvall.

- Förmodligen är det bara ett vanligt återbesök.

Inte värt att chansa

Sanny Lindström säger att ovissheten är värst.

- Det här är min första hjärnskakning och jag har inte en aning om hur allvarliga symtomen är. Det är ju inte som att ha ont i armen, för då vet man ungefär hur lång läktiden är, säger han.

Och fortsätter:

- Huvudet ska förhoppningsvis hänga med ett bra tag till och det är absolut inte värt att chansa. Som tur är spelar laget väldigt bra just nu och jag behöver inte stressa. Det hade varit betydligt värre om Timrå slagits i botten av tabellen.

Att inte kunna spela är tungt, men även tristessen:

- Jag har en del fritid och vet inte riktigt vad jag ska göra av den.

ARTIKELN HANDLAR OM