New Jersey starkast i NHL-premiären

avHenrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. NHL-premiär på andra sidan Atlanten. 

Det draget hyllades av de svenska spelarna.

– Det finns väl bara ett ord för det här? Succé, säger New Jersey-spelaren Marcus Johansson efter 5–2-segern mot Edmonton.

Födelsedag, premiärseger och stora delar av släkt och vänner på läktaren. För Marcus Johansson blev det en speciell dag i Göteborg.

– Väldigt speciell. Det känns som att det är väldigt få förunnat att få vara med om det här. Fantastiskt kul att få fira födelsedag och vinst med släkt och vänner, jag vet inte om jag upplevt en sån känsla förut, säger han.

Johansson och New Jersey fick fira rejält i 5-2-segern mot Edmonton. Kyle Palmieri och Travis Zajac gjorde två mål var och Stefan Noesen gjorde 5-2 sent i matchen. 

– Vi var inte tillräckligt bra. Vi gjorde några bra saker i den tredje perioden, men det är inte bra när vi släpper in 1-4. Jag? Jag gjorde några bra saker och några dåliga saker. Det är så det är i den första matchen, säger Edmontons storstjärna Connor McDavid

”Var grymt bra”

För hans svenske lagkompis Oscar Klefbom var det en stor dag trots förlusten. Och liksom Marcus Johansson hyllar han idén att flytta NHL-matcher till Sverige.

– Det var grymt bra här. Jag tycker det är kul att de ändrar platsen från Stockholm också, att ligan kommer hit och expanderar lite grann. Det är inte många som varit i Göteborg eller Sverige tidigare och jag tror att de blev överraskade. Folk är så vänliga och allt är väldigt öppet. Det har varit väldigt professionellt och funkat klockrent. Det är väldigt kul för mig också som inte bor så långt härifrån. Jag hoppas och tror att de kommer fortsätta lägga matcher här i framtiden, Göteborg är en väldigt bra stad. 

Scandinavium var utsålt, trots en del kritik mot höga biljettpriser.

– Det var en fantastisk stämning redan på uppvärmningen när de ropade upp våra namn. Publiken var med, fantastiskt kul, säger Marcus Johansson.  

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM