Klar för VM

avEmil K Lagnelius, Tomas Ros

Garpenlöv: En världsback

Foto: Jimmy Wixtröm
Erik Karlsson.

Glädjebesked för Tre Kronor: Erik Karlsson, 21, är klar för VM.

En och en halv timme efter Sportbladets avslöjande bekräftas nyheten av svenska hockeyförbundet.

– Erik är NHL:s bäste back. Kul att han kommer, säger Henrik Zeetterberg.

Klockan 17.37 – mitt under Tre Kronors träning i Globen – avslöjade Sportbladet att försäkringsbiten har löst sig så att Ottawas stjärnback kan spela i VM.

– Jag vet inte om han är klar, men han är välkommen. Han har gjort sin överlägset bästa säsong, så får vi honom har vi en kille som kan leverera i power play. Vi har ingen ”right-back” dessutom. Han är en världsback, sa Pär Mårts.

”Skön kille”

19.14 bekräftades nyheten på ishockeyförbundet hemsida – något som gläder den svenska VM-truppen.

– Erik är dominant och den back i NHL som är bäst offensivt. Hans spel i båda zonerna har förbättrats något oerhört. Han är nominerad till Norris Trophy, mycket välförtjänst. Dessutom är han en skön kille, säger Niklas Kronwall.

– Kul att Erik kommer. I power play är han den bäste som finns i hela NHL. Och så slår han magiska passningar till forwards från egen zon, säger Johan Franzén.

”Passar perfekt”

Henrik Zetterberg är tämligen övertygad om att Erik Karlsson vinner Norris trophy, priset till NHL:s bäste back.

– Jag har svårt att se att någon annan än Erik kan vinna priset som bäste back i NHL. Jag har sett honom i många matcher, spelat mot honom, och han är otroligt duktig. Spelskicklig, snabb, offensiv, han kommer att passa perfekt i VM, säger Henrik Zetterberg.

ARTIKELN HANDLAR OM