Tre Kronor

AVSLÖJAR: Två debutanter i Tre Kronor-truppen

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Marcus Davidsson.

Tre Kronor fortsätter att satsa på unga talanger och nykomlingar.

Nu kan Sportbladet avslöja att 20–åringarna Marcus Davidsson och Jesper Boqvist är uttagna till turneringen i Moskva om två veckor.

– Boqvist har varit Brynäs bästa forward och jag gillar att Tre Kronor tänker ungt, säger Sportbladets hockeyexpert Hans Abrahamsson.

Under måndagen presenteras säsongens andra landslagstrupp.

Det laget ska till Channel One Cup 13–16 december för att mäta sig mot Finland, Tjeckien och Ryssland. Första turneringen för säsongen gick inte alltför bra för landslaget, det blev förlust i två av tre matcher och framför allt var det 0–3-förlusten mot Finland som sved.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Jesper Boqvist

Fokuserar på yngre spelare

Den här säsongen har förbundskapten Rikard Grönborg ett nytt upplägg där han han fokuserar på yngre spelare, som inte fått chansen i landslaget tidigare.

Den trenden håller i sig och när Grönborg presenterar truppen under måndagen finns många unga och skickliga spelare med och nu ska de testas internationellt.

Enligt källor med insyn finns nya två namn som med i truppen. Det är Jesper Boqvist, Brynäs, och Marcus Davidsson, Djurgården. Båda två är 20 år, och är debutanter i Tre Kronor.

”En fin höst bakom sig”

Marcus bildar kedja med sin bror Jonathan i Djurgården och Axel Jonsson-Fjällby och står noterad för 12 poäng på 21 matcher. Hela den kedjan ska med till Moskva, för övrigt.

Boqvist har 15 poäng på 22 matcher och är lagets näst bästa poängplockare bakom Joel Kellman.

– Jag har följt både Marcus och Jesper på nära håll och speciellt Jesper har fin höst bakom sig. Marcus har varit något ojämn. Tycker Grönborg gör rätt som ger fler unga spelare chansen i vårt finaste landslag. De äldre och rutinerade vet vi vad de går för och de kan få julmysa med sina familjer istället, säger Sportbladets hockeyexpert Hans Abrahamsson.

ARTIKELN HANDLAR OM