”Har aldrig sett något liknande”

Kaosscener när stjärnan avgjorde

avPer Bjurman

NEW YORK. Washington vann söndagens matiné i New York på en straff som aldrig gick in.

Rangers-målisen Alexandar Georgiev kastade nämligen klubban på Alex Ovetjkin just som han skulle lägga pucken i tom bur – och därför dömdes det efter viss palaver automatiskt mål.

– Jag har inte sett något liknande sedan landhockeymatcherna hemma på gatan och visste faktiskt inte hur de skulle döma, säger Carl Hagelin, som själv bidrog till 3-2-segern med sitt första mål som Washington-spelare.

Det var en mycket märklig sekvens – obekant för de allra flesta, inklusive domarna – som avgjorde som avgjorde duellen mellan New York Rangers och Washington på Madison Square Garden.

Alex Ovetjkin hade i fjärde straffomgången chans att avgöra hela tillställningen och såg också ut att ha gjort det med en elegant fint – men i samma ögonblick han skulle sätta baljan kastade Alexander Georgiev klubban på pucken så att han missade.

Först dömde domarna på isen, till Ovetjkins stora vrede, just ”miss” och att straffturneringen skulle fortsätta  – men då ringde videogranskarna från NHL:s ”war room” i Toronto och meddelade att det skulle dömas mål trots att pucken aldrig passerade mållinjen.

Och därmed var matchen alltså slut.

– Jag hade ingen aning om vad som skulle hända, om han skulle få slå om den eller om det inte skulle bli något mål alls , säger Carl Hagelin en kvart senare.

– Väldigt märklig situation. Jag har inte sett något liknande sedan landhockeymatcherna hemma på gatan. Men det var skönt att det blev som det blev, alla poäng är viktiga nu.

”Det var perfekt”

”Hagge” bidrog själv till segern med ett mål efter bara två minuter – och det var inget mindre än hans första sedan han kom till Washington från LA Kings förra helgen.

– Ja, nu har man gjort mål för rätt många Metropolitan-lag, flinar han.

– Det var perfekt att få göra det här inne. Jag har många fina minnen från den här arenan.

Den 30-årige sörmlänningen tillhörde ju Rangers mellan 2011 och 2015, och spelade därefter tre och en halv säsong med Pittsburgh – men nu kämpar han alltså för de lagens värsta rival.

– Jag tror jag spelat 40 slutspelsmatcher mot Washington i min karriär, vilket är typ 30 procent av alla jag överhuvudtaget varit med i. Det är en del, fortsätter han.

– Men på grund av det har det också varit lätt att komma in i laget, det känns som att man känner man varann när man mötts så mycket. Det finns redan en respekt mellan oss, liksom. Jag trivs väldigt bra, det är ett roligt lag att spela med.

Även det andra spelmålet gästerna gjorde var svenskt, inprickat av Andre Burakovsky.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

1 av 4 | Foto: VIASAT
ARTIKELN HANDLAR OM