Djurgården om Dick: ”Oförlåtligt eller värd en andra chans?”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
HOCKEY

Djurgården öppnar för Dick Axelsson.

Och klubben räds inte de eventuellt starka reaktioner som kan väckas om värvningen skulle bli verklighet.

– Man måste fråga sig om han gjort något oförlåtligt eller värd en andra chans? säger sportchefen Joakim Eriksson.

Dick Axelsson har varit vårens följetong i svensk hockey.

Profilen lämnade Färjestad efter den gångna säsongen och Sportbladet har tidigare avslöjat att AIK visat intresse för honom, något sportchefen Anders Gozzi senare bekräftade.

Även Djurgården finns med i handlingen.

SHL:s överraskningslag, som slutade tvåa i tabellen och nådde semifinal, riskerar att tappa två kontraktsbundna spelare.

Lukas Vejdemo och Jonathan Davidsson, unga spelare som nyligen skrev på NHL-kontrakt med Montreal respektive Columbus.

”Har kontinuerlig kontakt”

Dessutom talar mycket för att publikfavoriten Axel Jonsson-Fjällby spelar i Nordamerika nästa säsong.

Det kan öppna för Axelsson.

– Dick har tydligt aviserat att han vill spela hockey i Stockholm. Och vi söker främst svenska spelare från Stockholmsområdet. Då är det självklart att vi har en dialog med honom, säger Djurgårdens sportchef, Joakim Eriksson.

– Men det handlar om utbud och efterfrågan, att mötas där. Just nu har vi inga konkreta diskussioner, men en kontinuerlig kontakt och det kan plötsligt ta olika riktningar och då kan det gå snabbt, fortsätter han.

Axelsson har ett förflutet i Djurgården, men blev till slut inte önskvärd och fick lämna klubben mitt under säsongen 2008–2009.

Visat AIK-sympatier

Sedan dess har han skickat syrliga passningar till Djurgården, bland annat sagt att han är evigt tacksam över klubbens beslut, och dessutom har han vädrat sina sympatier om AIK i olika sammanhang.

Men det är inget som skulle hindra Djurgården från att värva Axelsson.

– Vi väger alltid in hur en värvning kan tas emot av våra fans. I min värld ser jag inget problem där. Vi skulle till exempel aldrig kunna värva Christian Sandberg i AIK, men jag har inte uppfattningen om att Dick har ett så stort AIK-hjärta, säger Joakim Eriksson.

– Man måste fråga sig om han gjort något oförlåtligt eller är värd en andra chans? I dag är Dick 31 år och en helt annan person än han var tidigare, fortsätter han.

LISTA: SHL-lagen med bäst publiksnitt 00:19
ARTIKELN HANDLAR OM