Hattrick av Marian Hossa gav Mora segern

HOCKEY

Seger i måste-matchen mot Malmö

Mora vann måste-matchen hemma mot Malmö med 4–2. Stor matchhjälte var Marian Hossa – som gjorde tre av hemmamålen.

– Hela laget var bra. Vi hade pratat om vår defensiv och gjorde det vi skulle. Jag tyckte att vi var tillbaka i det spel vi hade när jag kom hit, sade Hossa efter matchen.

Efter förlusten i förra omgången mot Brynäs gav Moras tränare Harald Lückner sina spelare ledigt från träning under i onsdags och valde att diskutera lagets insatser på slutet.

Det gav resultat.

Mora gjorde också det mycket viktiga förstamålet (Marian Hossa) och slapp spela med nerverna utanför tröjorna.

– Klart att första målet var mycket viktigt, det gav oss mer självförtroende. Det är alltid extra viktigt med första målet när man förlorat några matcher, sade Hossa efter segern.

– Vi hade sagt att vi skulle jobba tillbaka mycket mer, alla tre forwards skulle hjälpa backarna och det gjorde vi också. Vi sa också till varandra att vi inte skulle titta bakåt utan se framåt. När vi spelar som vi ska kan vi överraska de bästa lagen i serien.

Efterlängtat mål

Moras 2–0-mål gjordes av Niko Mikkola, finländarens första mål för säsongen. Han har haft problem med en axel och gjorde blott sin andra match.

– Väldigt skönt att få göra mål, det har jag längtat efter. Jag fick ett bra läge och fick till ett hårt och bra skott, sade Mikkola.

Efter 2–0 för hemmalaget hade Malmö en gyllene chans att komma in i matchen när laget fick spela fem mot tre i nästan en och en halv minut. Ett vasst skott från Markus Matthiasson avfyrades, annars var det inte mycket att glädjas över i Malmö-lägret.

Distans till strecket

Matthiasson fick revansch på Mora-målvakten Leinonen i sista perioden när han styrde in 2–1, men det tog inte många minuter innan Hossa åter gav hemmalaget en tvåmålsledning och lite arbetsro.

Matchen fick ny nerv när Malmös veteranback Peter Andersson gav sig ut på en offensiv räd som avslutades med att han satte pucken i nät.

Men när Malmö jagade kvittering i slutet, utan målvakt, slog Marian Hossa in sitt tredje mål, hans 18:e för säsongen.

Segern gav Mora lite större marginal ner till slutspelsstrecket, det skiljer nu sju poäng ner till HV71 på niondeplatsen.

Sportbladet - TT

ARTIKELN HANDLAR OM