Sverige förlorade mot Tjeckien i hockey-VM

Vann sin grupp men trea i nya gruppen

Sverige kunde ha gått in i det nya gruppspelet som gruppledare.

Det gjorde de inte.

Förlust mot Tjeckien innebär att ”bara” ligger trea – efter Schweiz och Kanada.

– Vi får nog höja oss ett litet snäpp, säger målvakten Jonas Gustavsson.

Hade Sverige vunnit mot Tjeckien med ett par mål hade de gått in i det andra gruppspelet, där Tre Kronor spelar i grupp F, som gruppens ledare.

Men så blev det inte.

Efter Schweiz

Sverige förlorade med 1–2, vilket innebär att Sverige vann grupp C, men däremot går in som trea i grupp F. Leder gruppen gör Schweiz, som är det enda laget som har med sig maximala sex poäng från det första gruppspelet.

Spelmässigt var det inte någon större insats av Tre Kronor.

Framför allt var den första perioden riktigt, riktigt dålig. Då var Tjeckien totalt överlägset, och hade det inte varit för en storspelande Jonas Gustavsson i målet hade underläget varit större än 0–1.

– Vi var lite tillbakapressade i första. Men det är lite svårt efter att ha spelat mot lite mindre bra motstånd, säger målvakten Jonas Gustavsson till TV6.

Harju träffade stolpen

Tre Kronor spelade upp sig något och var kanske något bättre än Tjeckien i de två sista perioderna. Laget skapade även några heta chanser, bland annat med ett stolpskott av Johan Harju, men lyckades inte göra något till mål.

– Jag tycker vi gör en jämn bra insats. Det är det lilla extra som saknas, säger Gustavsson.

Mer besviken var Niklas Persson.

– Jag är fruktansvärt besviken just nu. Vi gör en bra match, men vi sätter inte lägena vi har, sedan får de kontra in två puckar. Det känns litte surt att vi inte är uppmärksamma där, säger han till TV6.

Spelar i morgon igen

Resultatet innebär alltså att Sverige vann sin grupp. Därmed får laget stanna kvar i Mannheim till i morgon, då de spelar mot Lettland i det andra gruppspelets första match.

De andra lagen i den nya gruppen är Kanada och Schweiz.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!