Power play nyckeln för Västerås

HOCKEY

Besegrade Mora med 3-2

Power play blev Västerås nyckel för att vinna mot Mora.

Västmanlänningarna sköt samtliga tre mål i den spelformen när man vann med 3-2.

– Vi har ändrat lite i vårt sätt att spela, säger Bert Robertsson, assisterande tränare i Västerås.

Power play blev matchvinnande för Västerås hemma mot Mora.

Samtliga tre hemmamål kom i den spelformen och gav en 3-2-seger.

– Vi har ändrat lite i vårt sätt att spela. Innan var det mycket upp till grabbarna själva, men nu har vi gått in och strukturerat upp spelet i power play mer, säger Bert Robertsson.

– Det var några matcher sedan vi gjorde ändringen, och när man gör sådana här strukturella förändringar så tar det ett tag innan det sätter sig. Men jag är glad att det fungerade idag.

Mora tog ledningen med 1-0 i den första perioden, men i den andra vände Västerås. Laget, som har ett av seriens sämre effektiviteten i just power play, utjämnade till 1-1 genom Jason Walters och tog ledningen med 2-1 genom Jonas Leetma, båda fullträffarna producerade i numerärt överläge.

”Viktigt med PP”

Västerås vann också skotten i den andra perioden med hela 11-2.

I den sista perioden ökade hemmalaget på till 3-1, även det målet i power play alltså, inslaget Walters som blev tvåmålsskytt.

Mora kom inte närmare än en 2-3-reducering.

– Vi har skapat chanser i power play tidigare också men inte satt dit pucken. Men det är viktigt för oss att få bukt med detta, för många matcher avgörs i ”special teams”, säger Robertsson som givetvis var nöjd med segern.

Västerås tog därmed klivet upp på femte plats i tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM