Försvarsmuren Luleå knäckte Rögle

LULEÅ. Två briljanta målvakter.

Då var det bara att glömma det där med målfest.

Publiken vädjade – men några mål blev inte.

Först i förlängningen kunde Erik Gustafsson säkra bonuspoängen till Luleå med ett mäktigt slagskott.

Följ ämnen i artikeln

Att Luleå släpper in lite mål är knappast något som överraskar. Det här var sjunde matchen i rad som laget släpper in ett mål eller färre. Ett makalöst facit som också räntat i segrar och poäng.

Joel Lassinantti har varit en av seriens absolut bästa målvakter – vilket för övrigt gäller även för Rögles Ville Kolppanen.

Första perioden gick solklart till Rögle, som visade ett klart större intresse för uppgiften. Laget skapade tillräckligt för att ta ledningen, men Lassinantti räddade hemmalaget där.

I den andra perioden såg det ut som om hemmaspelarna hade fått höra ett och annat i pausen av tränare Thomas Berglund. Anfallen blev fler, längre och bättre och det var minst fem helt öppna tillfällen att ta ledningen. Men nu var det Rögles målvakt Ville Kolppanen som fick briljera.

Tredje perioden blev lite mer ett ställningskrig, men Luleå vaskade fram grymma tillfällen att ta ledningen. Först hade Austin Farley en puck i kryssribban och kort efter var Robin Kovacs riktigt nära att sätta ett skott.

Rögle hade också sina chanser, men ju närmare full tid matchen led var det uppenbart att den där poängen satt rätt skönt ändå.

Luleå fick dock en gyllene chans i powerplay när 1.10 återstod av matchen.

Ett powerplay man alltså fick ta med sig in i förlängningen.

Vilket visade vara om inte guld så åtminstone en bonuspoäng värd.

Pucken gick till backen Erik Gustafsson som pangade in ett mäktigt slagskott rakt upp i krysset. Det såg ut som om det var enormt mycket frustration som försvann i den träffen.

Poängtappet innebär att Luleå nu är en poäng bakom Färjestad i tabelltoppen.

För Rögle var poängen otroligt viktig. Laget är nu en poäng bakom HV 71 på sjätteplats och fortsätter jaga en direktplats i kvartsfinalen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!