SHL 2015/2016

Ekarv knockad av Bibic – förd till sjukhus

Av: 

Marie Carlsson

Emil Larsson

HOCKEY

LULEÅ/STOCKHOLM. Röglebacken Almen Bibic huvudtacklade Luleås Victor Ekarv – som blev liggandes blodig.

– Jag vill absolut inte snacka ifrån mig tacklingen, men passaren har också ett ansvar att ha splitvision och se: sätter jag min spelare i skiten? De passningarna diskuterar vi alldeles för lite, säger Bibic i Sportbladets Hockeystudio.

Rögle förlorade mot Luleå med 2-1 på bortaplan. Men efterhandssnacket skulle handla om något helt annat. Det var i slutet av den andra perioden som situationen uppkom. Jacob Lagacé spelade upp pucken mot Victor Ekarv och Luleåspelaren hann inte mer än att ta emot pucken så hade Almen Bibic tacklat honom blodig.

Victor Ekarv skjutsades direkt till Sunderby sjukhus för vidare undersökningar.

– Det är en fruktansvärt onödig tackling. Vi måste respektera varandra, speciellt när man inte behöver gå in så hårt, säger Luleå Hockeys tränare Anders Burström.

Smällen tar klockrent i ansiktet

I Cmore-studion menade hockeyexperten Niklas Wikegård att passningen från Jacob Lagacé var en ’’sjukhuspassning’’ och att den som passar borde straffas.

– Egentligen är det fem matchers avstängning för han som slår passningen, tre på Ekarv (som inte tittar upp) och fem minuter plus matchen på Bibic som sätter tacklingen, säger han i C More.

Anders Burström håller inte med:

– Jag tycker inte att man kan lägga ansvaret i den här situationen på passningsläggaren. Almen Bibic ser att Victor Ekarv inte har någon balans. Första smällen tar klockrent i ansiktet.

Försvarade Almen Bibic

Almen Bibic i Hockeystudion:

– Jag vill absolut inte snacka ifrån mig tacklingen. men passaren har också ett ansvar att ha splitvision och se: sätter jag min spelare i skiten? De passningarna diskuterar vi alldeles för lite.

– Det var absolut inte min avsikt, jag blev själv knockad mot Karlskrona och fick ont i huvudet ett tag efteråt. Det är inget jag önskar någon annan, säger Bibic. (Se hela intervjun med Bibic HÄR!)

Efter matchen ville inte Rögles huvudtränare Anders Eldebrink prata med Sportbladet. Däremot hade lagkaptenen Christoffer Liljewall tid och han tog Almen Bibic i försvar.

– Almen Bibic är en väldigt schyst spelare, han skulle aldrig gå in för att skada någon spelare. Olyckligt om den träffat illa. Jag har dock inte sett tacklingen tillräckligt för att uttala mig, säger Christoffer Liljewall

Ännu en förlust

Förlusten för Rögle innebär att laget endast vunnit en av de åtta senaste matcherna. Dessutom halkade man ner på en 12:e plats.

– Det är jäkligt tungt just nu.  Luleå straffar oss riktigt hårt, vi måste bli mycket effektivare säger Christoffer Liljewall.

Sent i natt kom Ekarw med ett lugnande besked.

"Mår bra efter omständigheterna, blir kvar på sjukhuset över natten. Tack för allas värmande ord. Skönt med seger också", skriver han på Twitter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL 2015/2016

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2015/2016

Johan Harju

Almen Bibic

Luleå HF

Rögle BK

SHL Svenska hockeyligan