”Vi tre har verkligen en bra kemi”

Publicerad 2015-10-17

Steen levererade poäng i natt igen

NEW YORK. Alex Steen högg till i natt igen – och den här gången satte han pucken efter en rasande grann upprullning med kedjekamraterna Vladimir Tarasenko och Paul Stastny.

– Vi tre har verkligen bra kemi och har haft ända sedan försäsongen, säger han till Sportbladet efter St Louis 4–3-seger över Vancouver.

Följ ämnen
NHL

Det är helt uppenbart att Alex Steen, en av de hetaste svenska målskyttarna i NHL de senaste säsongerna, snabbt fått upp temperaturen i årets grundserie.

Han prickade in säsongens andra mål när hans St Louis igår natt slog Edmonton och redan i natt, i Vancouver, var det dags igen.

Och som sagt:

Den här gången handlade det om grannlåt av finaste märke.

Stötte in pucken

Han bröt själv ett Canucks-anfall i mittzonen. Sedan gick han och kedjekamraterna Vladimir Tarasenko och Paul Stastny till snabb motattack och iscensatte en klassisk upprullning som slutade med att Alex stötte in pucken bakom Ryan Miller.

– Jo, säger den 31-årige snipern när vi når honom efteråt, det blev bra där. Vi tre har verkligen bra kemi och har haft ända sedan försäsongen. Vi kommunicerar bra också, både i båset och på isen.

Alex stod också för en assist – och landsmannen Carl Gunnarsson för två –  i en match som Blues till slut vann med 4–3.

”Varit lyckade”

Därmed har de nu vunnit fyra av fem matcher och delar förstaplatsen i Central-divisionen med Winnipeg.

– Det är starkt att vinna back-to-back-matcher, först mot Edmonton igår och så mot Vancouver ikväll, säger Alex.

– Vi har överhuvudtaget varit lyckade under den långa resa vi fått ge oss ut på nu i början av säsongen. Den fortsätter med svåra matcher i Winnipeg och Montreal innan vi får åka hem. Det är en ordentlig tripp, men man är van och jag tror inte det är nån nackdel att ta en så här direkt i början. Då får man snabbt svetsa samman laget med gemensamma middagar och så.

”En god vän”

Segern i natt kostade dock en del, då nämnde Paul Stastny gjorde sig illa när han täckte ett skott och tvingades avbryta matchen.

– Det var ett avbräck och det är starkt att vi klarar det ändå. Men han är också en god vän så det känns tungt även på det sättet, säger hans svenske kedjekamrat.

Daniel Sedin gav hemmafansen en liten strimma av hopp när han en halvminut före slutsignalen reducerade till 3–4 och samma Daniel hade ytterligare en fet chans i slutsekunderna, men närmare än så kom inte Canucks.