Bäckström: ”Jag vet inte vad det är...”

Publicerad 2015-04-09

Washington nollade Boston igen (!)

NEW YORK. Dramatiken runt strecken i NHL tätnade ännu ett par gastkramande snäpp i natt.

För Washington gjorde som vanligt mot Boston och nollade den gamla fienden.

– Jag vet inte riktigt vad det är, men vi har spelat bra mot Bruins varje gång. Och så är ju Holtby otrolig i kassen, säger Nicklas Bäckström till Sportbladet efter 3-0-segern.

Med samma antal poäng som Ottawa precis under strecket, men med en match mindre spelad, hade Boston Bruins chansen att skaffa sig ordentligt slagläge i slutspelsracet i östra NHL-konferenen i nattens bortamöte med redan klara Washington.

Men icke.

Det blev som vanligt mot Capitals.

Bruins har de facto inte gjort ett enda mål på Nicklas Bäckström & co på hela säsongen – och gjorde inget den här gången heller.

”Holtby otrolig”

Ett säkert och lugnt Washington, med stor pondus i sitt agerande, vann tämligen enkelt med 3-0.

– Jag vet inte riktigt vad det är, men vi har spelat bra mot Bruins varje gång. Och så är ju Holtby otrolig i kassen, säger Nicklas Bäckström när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Just i den här matchen tyckte jag det märktes att vi säkrat vår playoff-match, vi var mer avslappnade än tidigare och kunde verkligen spela ut.

Trivs bra i andrakedjan

Precis som i de närmast föregående matcherna hade coachen Barry Trotz särat på ”Bäckis” och hans gamla radpartner Alex Ovetjkin. ”Ovie” återfanns i förstakedjan med Joel Ward och landsmannen Evgeny Kuznetsov, ”Bäckis” i den andra med Marcus Johansson och Troy Brouwer.

Och det verkade funka helt okej det också. Nicklas stod för två assist och ”Mojo” gjorde tredje målet.

– Ja, vi har spelat så här några matcher och jag tycker det känns bra. ”Ovie” och Kuznetsov trivs bra ihop och jag tycker om att spela med Marcus och Brouwer också, säger den svenske stjärncentern.

”Spelar för andraplatsen”

För Caps återstår nu en enda grundseriematch, hemma mot New York Rangers på lördag eftermiddag.

Inte särskilt mycket står på spel, men de vill ändå vinna.

– Ja, vi är måna om att säkra andraplatsen i divisionen. Det är vad vi spelar för. Samtidigt är det ju inte otänkbart att vi stöter på Rangers senare i slutspelet. Då är det inte helt fel om vi vunnit sista matchen, konstaterar ”Bäckis”.

För Boston väntar ett mental stålbad i Floridas solsken, först mot Panthers i Fort Lauderdale redan kommande natt och sedan mot Lightning i Tampa på lördag.

De måste vinna en, helst båda två, för att vara säkra på att nå playoff.

– Vi har 24 timmar på oss att ladda om för mötet med Panthers och det är bara att ge allt då. Det är säsongens match, säger forwarden David Krejci till klubbens hemsida.

Enroth höll nollan

Jhonas Enroth femte NHL-nolla – och första som Dallas-keeper – var ett faktum när självaste Anaheim fick kliva av isen mållösa hemma i Honda Center. De redan slutspelsklara ankorna såg dock redan ut att ha börjat tänka på de viktigare matcherna framöver och avlossade bara 19 skott mot svensken. Medan Dallas, som förra omgången sköts bort från slutspel, verkade gynnas av att kunna spela avslappnat.

Så är läget i streckdramatiken – (mobil)

Så är läget i streckdramatiken - (desktop)