Härmade domaren – blir avstängd

Foto: Bildbyrån

avJohannes Hägglund

HOCKEY

JÖNKÖPING.  Teemu Laine är avstängd i nästa träningsmatch och riskerar att missa CHL-matcher.

Anledningen: HV-forwarden hånade domarna och fick matchstraff i träningsmatchen mot Malmö.

– Det är inte okej, säger HV71:s tränare Johan Lindbom.

HV71 åkte på sin första förlust med Johan Lindbom som tränare när Malmö besegrade Jönköpingslaget med 4-1, efter att gästerna gjorde tre mål i den första perioden.

– Vi börjar alldeles för dåligt, och sedan spelar vi upp oss. Men vi var alldeles för passiva i första perioden. Det började från forwards, vi fuskade hela vägen hem och det straffar oss, säger Johan Lindbom.

Inte nog med att HV71 förlorade, Teemu Laine, 33, drog dessutom på sig ett matchstraff i slutminuterna och är nu automatiskt avstängd i nästa träningsmatch.

Härmade domaren

HV-forwarden blev utvisad efter en situation med Malmös Magnus Häggström. Då härmade 33-åringen domaren och fick matchstraff för ”abuse of officials”.

Teemu Laine ville inte prata med media efter matchen, men så här säger tränaren Johan Lindbom:

– Det är inte okej. Det var lite väl mycket, säger HV-tränaren.

Ett uppträdande som alltså resulterade i ett match penalty, den grövre formen av matchstraff.

– Match penalty gör att man blir avstängd nästa match i samma serie. Därmed är han avstängd i nästa träningsmatch, säger domaren Johan Gossas.

Upp till disciplinnämnden

– Men sedan kan han bli avstängd från all idrott, och skulle han bli det får han inte spela CHL heller. Men det enda som har skett nu är att han är automatiskt avstängd i nästa träningsmatch. Sedan är det upp till disciplinnämnden, och där är det samma förfarande som under en säsong, säger Gossas.

Har du någon kommentar på själva situationen?

– Det talar för sig själv vad som hände, säger domaren.

HV71:s nästa träningsmatch är mot Linköping den 10 september, och dessförinnan ska klubben spela CHL-matcher mot Sönderjyske Vojens och Red Bull Salzburg.

ARTIKELN HANDLAR OM