HV 71 överens med poängkung

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

Sportbladet avslöjar: Nära att göra klart med Karlssons ersättare

HV är när att göra klart med en ersättare för Mattias Karlsson.

Enligt Sportbladets uppgifter är klubben muntligt överens med NHL-meriterade Marc-André Gragnani, 28.

Det har varit kaos i HV 71 de senaste veckorna. Sportbladet avslöjade sprickan mellan tränaren Anderas Johansson och sportcheferna Johan Hult och Johan Davidsson.

Samtidigt pågår arbetet med att spika kommande säsongs trupp. Högst på prioriteringslistan är att hitta en ersättare för Mattias Karlsson.

Den landslagsmeriterade backen valde att bryta kontraktet för några veckor sedan efter att ha hamnat i konflikt med tränaren Andreas Johansson.

Arbetet har pågått ett tag och vilken back klubben helst vill ha har varit klart en tid. Det handlar om NHL-meriterade Marc-André Gragnani, som tillhört, Buffalo, Vancouver och Carolina.

Vann poängligan

Senaste säsongen spelade den offensiva vänsterskytten i Bern och vann den totala poängligan för backar i Schweiz med 37 (8+29) poäng. Marc-André Gragnani spelade även VM för Kanada i Slovakien 2011.

Han känner flera av HV-spelarna sedan tidigare. För två år sedan spelade han med tjeckiska KHL-laget Lev Praha, där han var lagkamrat med nuvarande HV-spelarna Erik Christensen, Martin Thörnberg och Calle Ridderwall. Nu är han nära att återförenas med trion, men det finns även intresse från ryska KHL-klubbar.

Finsk landslagsback som backup

HV har också ett annat alternativ om Gragnani väljer att dra sig ur affären. Enligt Sportbladets uppgifter handlar om meriterade finske landslagsbacken Mikko Mäenpää. Även han tillhörde Lev Praha för två år sedan och var redan för ett år sedan högaktuell för just Jönköpingsklubben. Då valde Mäenpää, som tidigare gjort en säsong med Frölunda, att återvända till Finland. Nu finns han på nytt på HV 71:s radar. Sportbladet har sökt Johan Hult och Andreas Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM