NHL-ikonens fru anklagar Donald Trump

Foto: AP
Luc och Stacia Robitaille.
HOCKEY

Donald Trump skakas hela tiden av nya anklagelser om sexism.

Nu är det hustrun till den tidigare NHL-stjärnan Luc Robitaille, Stacia, som pekar ut USA:s president.

”Han var aggressiv och sa att jag skulle följa med hem till honom”, skriver hon på Twitter.

USA:s president Donald Trump har i flera omgångar anklagats för sexuella trakasserier mot flertalet kvinnor genom åren.

Och det verkar inte finnas något slut.

Stacia Robitaille, fru till den tidigare NHL-spelaren Luc Robitaille som var en storstjärna i ligan under flera år på 90-talet och början på 2000, twittrade tidigare i veckan om ett möte hon hade med honom där Trump sedan gjorde närmanden mot henne.

Träffade honom i en hiss

Det var under makens tid i New Yorks Rangers, mellan 1995 och 1997, som det hela inträffade. På den tiden var Trump en av stadens mer inflytelserika affärsmän.

”Jag var en gång ensam i en hiss tillsammans med Donald Trump på Madison Square Garden. Han var aggressiv och sa att jag skulle följa med hem till honom. Jag skrattade och sa att jag var gift med en spelare i Rangers. Han garanterade mig då om att min make inte tjänade lika mycket pengar som honom”, skriver hon på Twitter.

Stacia tilläger sedan att hon kände sig manad att träda fram och berätta sin historia i takt med att fler och fler kvinnor vittnat om att landets nuvarande president utsatt dem för sexuella trakasserier.

Luc Robitaille lade själv skridskorna på hyllan 2006 efter 19 säsonger i världens bästa hockeyliga. Under de åren hann han med att vinna Stanley Cup med Detroit Red Wings och för åtta år sedan valdes han in i Hall of Fame.

Det här är NHL Original Six 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM