Paille vädjar till förbundet efter skadan

avHans Abrahamsson

Brynäsforwarden Daniel Paille, 33, har inte kunnat spela eller träna sedan överfallet mot Mannheim för drygt tre veckor sedan.

Nu väljer kanadensaren att kommentera sin egen situation – och vädjar till CHL och internationella förbundet.

– Jag uppmanar CHL och de berörda parterna att se över straffet, som är alldeles för lågt, skriver han på Brynäs hemsida.

Sportbladet skrev i går att Daniel Paille fortfarande lider av sviterna efter den tackling mot huvudet som Thomas Larkin delade ut i CHL-mötet med Mannheim den 7 november.

Paille är fortfarande långt ifrån att vara tillbaka i speldugligt skick och att säsongen är i fara på grund av den hjärnskakning han drabbades av.

Stängdes av tre matcher

Överfallet på Paille väckte avsky i stora delar av hockeyvärlden.
Larkin fick matchstraff och stängdes i efterhand av i tre CHL-matcher.

Paille försökte cykla lätt förra veckan men fick omedelbart ett bakslag:

– Han kände av det direkt, det kändes inte riktigt bra, berättade Brynästränaren Tommy Sjödin efter tisdagens träning.

Sjödin räknar inte med att Paille är tillgänglig för spel på ett bra tag:
– Det är en bra bit bort innan han eventuellt är klar för spel, så känns det i alla fall.

I går var Paille på besök igen i Brynäs omklädningsrum och i dag väljer han själv att berätta om situationen på Brynäs hemsida:

– För de som har bett om en uppdatering av min status har jag återhämtat mig men jag upplever fortfarande symptom från skadan. Jag är försiktig. Vid denna tidpunkt är jag inte säker när jag exakt kommer att kunna återvända, säger Paille.

Thomas Larkin, Adler Mannheim-spelaren som tacklade Paille, fick matchstraff och stängdes i efterhand av i tre CHL-matcher - ett straff som är alldeles för lågt, enligt 33-åringen.

– Jag uppmuntrar IIHF att ingripa för att rättvisa ska skipas, jag uppmanar CHL och de berörda parterna att se över straffet.

Foto: SIMON HASTEG RD / BILDBYR N
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR N
ARTIKELN HANDLAR OM