Bekräftat: Daniel Alfredsson slutar

HOCKEY

Berättar om beslutet Se bildspel från hela karriären

1 av 22 | Foto: Privat
En ung Daniel Alfredsson tar sina första skär.

STOCKHOLM/NEW YORK Daniel Alfredsson, 41, har bestämt sig.

Karriären är definitivt över.

– Jag har bestämt mig för att sluta och det sker vid en ceremoni i Ottawa på torsdag, säger ”Alfie” till Sportbladet.

Det har surrats om det ett tag nu.

Och under torsdagen meddelade den svenske ishockeyprofilen Daniel Alfredsson, 41, att han lägger skridskorna på hyllan.

– Ja, det stämmer, säger han till Sportbladet.

Detroit Red Wings hade gärna sett att Alfredsson fortsatte en säsong till men skadeproblemen sätter stopp för veteranen.

– Det har varit lite jobbigt mentalt att gå igenom det här. Kroppen har känts bra den här säsongen också ända tills jag trycker på ordentligt. Men det är skönt att ha kommit fram till ett beslut, säger han till SVT Sport som var först med nyheten på torsdagskvällen.

Avslutar i Ottawa

Precis som Sportbladet tidigare rapporterat kommer ”Alfie” att officiellt meddela sitt beslut i Ottawa den 4 december, i samband med Ottawas hemmamatch mot NY Islanders i NHL.

– Jag funderade på att meddela beslutet redan när Senators var här i veckan, men kom fram till att det blir bättre i Ottawa, säger Daniel till Sportbladet från en Thanksgiving-middag med familj och vänner hemma i Detroit.

OS-guld 2006

41-åringen är en av svensk hockeys mest framgångsrika spelare genom tiderna.

Under 17 säsonger (13 som kapten) i Senators spelade "Alfie" 1178 matcher och noterades för 426 mål och 682 assist. Förra säsongen tillhörde han Detroit Red Wings och spelade totalt 68 matcher. På meritlistan finns också OS-guld med Tre Kronor 2006 och SM-guld med Frölunda 2005. Han har deltagit i fem OS-turneringar, flest någonsin i den svenska ishockeyhistorien.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL