Kronwall: ”Det såg inget vidare ut...”

1 av 2 | Foto: Kronwall firar sitt mål.
HOCKEY

NEW YORK. Det satt hårdare åt än slutsiffrorna 5-2 indikerar – efter en period låg Detroit till och med under mot hopplösa jumbon Edmonton.

Men de kammade till sig och lyckades, bland annat med hjälp av tre assist från Henrik Zetterberg, till sist bärga två poäng.

– Skönt att vi vann, men det såg inget vidare ut. Vi har inte längre riktigt samma energi som tidigare under säsongen, säger målskytten Niklas Kronwall till Sportbladet.

Detroit Red Wings har haft det lite motigt på slutet. De tappade 2-0-ledning och fick stryk med 5-2 hemma mot Calgary i fredags, åkte på en ny smäll mot Boston i söndags – och såg ett tag ut att vara illa ute även mot tabelljumbon Edmonton hemma i The Joe i natt.

Rob Klinhammer gav gästerna ledningen redan efter knappa två minuter och 0-1 stod sig sedan första perioden ut.

– Ja, vi hade en rent bedrövlig start. Det såg verkligen inget vidare ut, säger Niklas Kronwall när vi når honom efter slutsignalen.

– Sedan blev det bättre i andra, då tycker jag att vi kontrollerade händelserna. Tyvärr blev det väl därefter lite darrigt i tredje igen.

”Ser inte så bra ut just nu”

Ja, men då hade Wings redan vänt till 3-1 – efter mål av bland andra just Kronwall – och när Oilers efter en sen reducering började jaga på allvar kunde hemmalaget sätta två i tom kasse.

– Ja, det är skönt att vi kunde vinna, men det ser inte så bra ut just nu. Vi har haft bra energi hela säsongen, men senaste veckan har den gått förlorad. Vi orkar inte upprätthålla tillräckligt hög klass på vårt spel, fortsätter ”Kronner”.

– Sedan måste vi vara bättre med pucken. När vi väl får ner den i anfallszonen blir det i allmänhet bra, men på vägen dit, i egen zon och i mittzonen, är vi alldeles för slarviga. Då blir det svårt vem man än spelar mot.

Zäta-kedjan bärande

Och bristen på energi – hur korrigerar man den?

– Sånt brukar gå upp och ner under en säsong, men oftast är det en specifik kedja som får fart på hela laget och just nu känns det som att det är den ”Zäta” spelar med som bär oss.

Ja, Henrik Zetterberg hade en ny fin kväll mot Edmonton och noterades för tre assist.

Även Gustav Nyquist stod för en assist.

ARTIKELN HANDLAR OM