Wikegårds mardröm: Skrev på för Färjestad

HOCKEY

”Slutade med att jag fick sparken”

Foto: BILDBYRÅN

Efter många heta bataljer är Färjestad knappast Niklas Wikegårds favoritlag.

I sin videoblogg på TV4 berättar tv-experten om en mardröm – att han råkat skriva på för klubben.

– Det gick skitdåligt och slutade med att jag fick sparken, säger Wikegård i bloggen.

Från Wikegårds videblogg.

Niklas Wikegård har gått många tuffa dueller med Färjestad i karriären. En av de mest kända fajterna är SM-finalen 1998 när Djurgården, med Wikegård i båset, bittert förlorade den femte och avgörande finalen i förlängning.

”Loob som klätt ut sig”

Numera är 50-åringen välkänd expert i tv och driver en videoblogg på TV4. Men sviterna från duellerna med Färjestad sitter kvar. I sitt första inlägg efter semestern berättar han på ett skämtsamt sätt om en tung dröm från natten.

– Som vanligt när jag har mardrömmar så innefattar det Färjestad, säger Wikegård och ler in i kameran.

Den förre tränaren, som dömde ut Färjestads lagbygge förra hösten, fortsätter:

– Jag vaknade upp 100 procent säker på att jag skrivit på ett kontrakt med Djurgården Hockey. Men det visade sig att det var (Håkan) Loob som klätt ut sig till klubbdirektören i Djurgården, och så hade jag skrivit på för Färjestad. Det gick skitdåligt och slutade med att jag fick sparken.

Profilerna stod samlade

I FBK-ledningen finns flera kända klubbprofiler, exempelvis Tommy Samuelsson som är ny tränare. ”Familjen Färjestad” stod också samlad runt Wikegård i drömmen.

– Jag låg och rullade lakanet som ett sugrör mellan benen. När jag vaknade på morgonen var jag kallsvettig över hela kroppen och såg Bosse Lennartsson, Tommy Samuelsson, Håkan Loob, Rundqvist, Anders Steen och allihopa stå och peka finger på mig och säga ”HAHAHA WIKEGÅRD!”, säger Wikegård och brister ut i ett skrik.

– Sedan vaknade jag upp. En bra start på hockeysäsongen.

Wikegård fick kritik när han twittrade glädjande efter Djurgårdens SHL-avancemang i våras. Då förklarade tränaren sina känslor för klubben. Hockeyprofilen har tidigare medgett att Leksand är hans favoritlag.

Här kan du se Wikegårds blogginlägg! (OBS: Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM