Abrahamsson: Svårt att se dem tappa...

HOCKEY

Det blev som vanligt.

Färjestad och Brynäs ställs mot varandra. Igen.

Färjestad brukar vinna och jag har svårt att se dem tappa det här.

Brynäs orkade inte vinna på Hovet och därmed försvann också möjligheten att ställas mot Luleå. Känslan är att de hade haft en större chans där.

Nu blir det Färjestad och det har blivit en slutspelstradition att just de här två lagen ställs mot varandra. Det här blir femte gången på de sju senaste säsongerna som lagen möts i slutspelssammanhang, jo, jag räknar play in dit. Färjestad har vunnit tre av fyra gånger, det vara bara guldåret 2012 som Gävlelaget lyckades vara först till fyra segrar.

Det kan påverka

Färjestad brukar hitta ett sätt att vinna mot Brynäs. I de flesta fall har de vunnit det taktiska kampen. Nu har Thomas Berglund tagit över Brynäs och han vet hur det känns att vinna mot Färjestad i ett slutspel.

Men det mesta talar för att det blir Färjestad som får spela kvartsfinal. Det har varit lite oroligt i Färjestad den senaste månaden. Trotjänare (Åslund och Grundel) som inte vill förlänga sina kontakt. Andra spelare (Lalonde och Pettersson-Wentzel) som fått sina kontrakt uppsagda.

Klart att det kan påverka. Men Färjestad har ett bättre och bredare lag och klarar de inte av den här upplagan av Brynäs har de definitivt inte i ett slutspel att göra.

Slut senast på tisdag

En del har blivit bättre sedan Thomas Berglund tog över Brynäs, men inte förmågan att vinna matcher. Brynäs har inte vunnit två raka trepoängare sedan i november.

Nu behöver de vinna två av tre matcher mot Färjestad varav minst en på bortaplan.

Brynäs saknar dessutom några av sina absolut viktigaste slutspelspjäser. Jag tänker på långtidsskadade trion Jesper Ollas, Sebastian Enterfeldt och Jörgen Sundqvist. Sedan är det högst osäkert om Simon Bertilsson är i spelbart skick. Dessutom lämnade lagkaptenen Niclas Andersén Hovet med en befarad nackskada.

Nej, Brynäs säsong tar slut senast på tisdag.

Tips: 2–1 till Färjestad

ARTIKELN HANDLAR OM