Supertalangen bryter mediatystnaden

HOCKEY

"Inte velat koppla in för mycket folk i saker som hänt"

Det har varit "inga kommentarer" när han varit nere i J20.

Men när Oliver Kylington är tillbaka i Färjestads A-lag i kväll öppnar han också munnen.

– Jag har inte velat prata så mycket i media utan mer pratat med familjen och vänner, säger han till vf.se.

Oliver Kylington ville häromdagen inte uttala sig till Sportbladet om situationen i Färjestad där han varit nedpetad till J20-laget.

Men när Värmlands Folkblad talade med backen inför dagens bortamatch mot Växjö berättade dock 17-åringen om sin tystnad den senaste tiden.

– Så tyst som möjligt, jag har inte velat prata så mycket i media utan mer pratat med familjen och vänner. Jag har inte velat koppla in för mycket folk i saker som har hänt. Men det känns som jag har kunnat tackla det på ett bra sätt och jag känner inte att det har påverkat mig på isen, säger Kylington till tidningen.

"Kul att gnugga med J20"

Backtalangen anser också att tiden i J20 har gett honom något positivt inför avslutningen av säsongen när han är tillbaka i A-lagets uppställning igen.

– Kul att få spela igen. Det har varit kul att gnugga med J20 och jag har fått bra matcher med mycket speltid där.

Men i takt med att Kylington fastnat i juniorlaget och inte spelat några seniormatcher så har han också rasat från femte till 24:e plats på ansedda ISS, International Scouting Services, draftranking.

– Draftlistorna går ju upp och ner varje månad, jag kollar inte på sånt och det är ingenting som påverkar mig heller. Jag kan bara påverka det jag gör på isen, det är det enda jag fokuserar på. Vad de där listorna säger från månad till månad bryr jag mig inte om.

ARTIKELN HANDLAR OM