Stjärnmålvakt på väg bort från Färjestad

HOCKEY

Uppgifter: Klubben ska ha sagt upp kontraktet för Pettersson-Wentzel

Fredrik Pettersson Wentzel, 23, kan vara på väg bort från Färjestad.

Enligt vad Sportbladet erfar har klubben utnyttjat en klausul och sagt upp kontraktet med målvakten.

– Din information stämmer och klart att det är blandade känslor, säger han.

Med bara dagar kvar till slutspel pågår det mycket i kulisserna. Många klubbar har redan inlett lagbygget till nästa säsong.

Fredrik Pettersson Wentzel skrev för två år sedan på ett treårskontrakt med Färjestad. Men i kontraktet fanns en klausul som gör att klubben hade rätt att säga upp det sista året före den sista februari.

Och så blev det.

– Klart att det är blandade känslor såklart. Men vi får ta resten efter säsongen. Det finns ingen tid att tycka synd om sig själv, det är fullt krig varje match nu. Vi är i en prekär situation här och jag fokuserar på att spela och hjälpa laget också får vi se vad som händer, säger Pettersson Wentzel.

Finns det ändå en möjlighet att ditt kontrakt omförhandlas och att du blir kvar?

– Ja, men absolut. Jag har pratat med ”Leffe” (Carlsson, sportchef) och det verkar från deras sida att det finns en möjlighet och från min sida finns det absolut en möjlighet. Sedan får min agent börja titta runt och se vad det finns för intresse från andra klubbar, men det blir hans jobb.

Tog Färjestad till final

Bara Oscar Alsenfelt och Linus Ullmark hade bättre räddningsprocent än Pettersson Wentzel förra säsongen. Han var också en starkt bidragande orsak till att Färjestad överraskande tog sig till SM-final i våras.

Den här säsongen har Pettersson Wentzel delat målvaktsjobbet med Justin Pogge. Pogge har allt mer klivit fram som förstavalet och har kontrakt även över nästa säsong.

Sportbladet har sökt Färjestads sportchef Leif Carlsson.

Bryter med back

Mer Färjestad:

Klubben kommer inte behålla backen Shawn Lalonde, 24.

– Jag såg verkligen fram emot att spela två säsonger här. Nu har jag det inte officiellt på papper än, men de har berättat att jag inte kommer att få komma tillbaka i höst, säger han till Värmlands Folkblad.

Han har gjort tolv poäng på 48 matcher för FBK i SHL den här säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM