Ny Örebro-förlust – kan åka under strecket

HOCKEY

Skellefteå hemmaslog Örebro med 3–1 – trots att den återvändande OS-kedjan splittrades.

Nu riskerar Örebro att åka under kvalstrecket i morgon – för första gången den här säsongen.

– Det är bara äta, sova, analysera och ta nya tag, säger ÖHK-tränaren Niklas Sundblad till C More.

Förlusten mot Skellefteå var den elfte på de tolv senaste matcherna för Örebro som går riktigt tungt för tillfället.

De har inte legat under kvalstrecket någon gång under säsongen när alla lag spelat lika många matcher, men nu finns risken för dem.

Vinner Mora hemma mot Linköping i morgon så går de om Örebro i tabellen.

Sent tröstmål

I Skellefteå var OS-kedjan med Joakim Lindström, Pär Lindholm och Oscar Möller tillbaka. Då splittrades supertrion med Lindström i förstakedjan och övriga två i andrakedjan.

Pär Lindholm verkade trivas med Möller och Tim Söderlund och satte 1–0 sent i den första perioden. Sju minuter in i den tredje perioden utökade Adam Petterson ledningen till 2–0 innan Jonathan Pudas fixade 3–0 i öppen kasse när Örebro jagade en reducering.

Skellefteå är nu trea i tabellen, med en match mer spelad än lag 4–6.

– Först och främst är det topp 6 som är extremt viktigt. Men vi har bra hugg på tredje- och fjärdeplatsen så det är vårt nästa mål, säger 3–0-skytten Pudas till C More.

”Special teams avgörande”

Daniel Viksten tröstmålade för Örebro med sju sekunder kvar, men det var så dags då. Man misslyckades under matchen med att göra mål under två minuters spel i 5 mot 3.

– Våra special teams blir klart avgörande i dag. Vi har chansen att kvittera matchen men får inte in den i 5 mot 3 och det blir direkt avgörande. Får vi en kvittering där så är det en helt annan match. I stället får de 2–0 och kan spela på det, säger ÖHK-tränaren Niklas Sundblad till C More.

ARTIKELN HANDLAR OM