Landslagsbacken överens med FBK

HOCKEY

Sebastian Erixon lämnar Växjö för Karlstad

Han spelar slutspel med Växjö.

Enligt Sportbladets uppgifter är landslagsmeriterade backen Sebastian Erixon, 25, överens med Färjestad till nästa säsong.

– En bra spelare med bra nivå som vi är intresserade av, säger sportchefen Leif Carlsson.

Det blir en hel del förändringar på Färjestads backsida kommande säsong. Det står redan klart att Shawn Lalonde och Jesper Jensen inte får vara kvar. Ludwig Byström tillhör Dallas och Anssi Salmelas framtid är oklar. Dessutom är det högst osäkert om Anton Grundel väljer att skriva nytt kontrakt.

Men det är också backar på väg in.

NWT har redan skrivit att Färjestad visat intresse för Sebastian Erixon, något som också har bekräftats av sportchefen Leif Carlsson.

Men enligt Sportbladet uppgifter handlar det om mer än ett intresse. Erixon, som spelade med Tre Kronor så sent som förra säsongen, är överens med Färjestad om ett kontrakt.

Enligt Sportbladets uppgifter fick Sebastian Erixon en månadslön runt 250 000 kronor när han för två år sedan återvände från Nordamerika. Växjö erbjöd ett nytt kontrakt med en kraftig lönesänkning. Då klev Färjestad in och bjöd 180 000 i månaden.

”En bra spelare med en bra nivå”

Leif Carlsson vill inte bekräfta att Erixon är klar för Färjestad:

– Hade han varit klar hade jag kunnat säga det, men det är ett svårt läge nu eftersom han är mitt uppe i slutspelet med Växjö. Vi har lämnat en intresseanmälan till hans agent och ser honom som en bra spelare med en bra nivå. När säsongen är färdigspelad får vi se var det landar.

Sebastian Erixon åkte på en befarad hjärnskakning i den andra kvartsfinalen mot Örebro. Det är högst osäkert när Erixon, som drabbats av ett antal hjärnskakningar under karriären, är tillbaka i spel.

ARTIKELN HANDLAR OM