Svensken tacklad blodig: Kunde ha spelat klart för i år

HOCKEY

”Jag mår dåligt över att ha gjort det jag gjorde”

1 av 2

Tobias Enström tacklades blodig och Tampa Bay Lightnings forward, Nikita Kutjerov, fick matchstraff för smällen.

Men Winnipeg Jets svenske back kunde senare återvända till isen och fullfölja matchen.

– Jag mår dåligt över att ha gjort det jag gjorde och det var inte meningen, säger Nikita Kutjerov till Winnipeg Sun.

Det var åtta minuter in i den tredje perioden av matchen mellan Tampa Bay Lightning och Winnipeg Jets som Tobias Enström blev liggande på isen.

Svenskbacken jagade efter en puck mot kortsargen i egen zon och åkte på en tackling i ryggen av Nikita Kutjerov.

”Hände snabbt”

Slagsmål mellan lagen utbröt efter tacklingen, som innebar matchstraff för Kutjerov.

– Det hände så snabbt. Jag tycker inte att jag kunde ha gjort någonting annat, säger Nikita Kutjerov till Winnipeg Sun.

Enström tog sig blödande till omklädningsrummet, men kunde senare återvända till isen och fullfölja matchen.

– Förhoppningsvis klarade hans sig bra och jag är glad att höra att han kom tillbaka till isen.  Jag skulle aldrig tackla en kille så och jag är tycker att det var en olycka. Det kändes om att vi tappade momentum och att det är ändrade matchbilden. Jag mådde dåligt över att ha gjort det jag gjorde och det var inte meningen, säger Kutjerov.

”Kunde spelat klart för säsongen”

I det numerära överläget som följde efter tacklingen kvitterade Drew Stafford för Winnipeg. Strax efter det gjorde också Blake Wheeler 2-1 och säkrade segern för bortalaget.

Efter matchen gladdes tränaren Paul Maurice åt vändningen, men framför allt åt att Enström inte blev skadad.

– Det var viktigt att få tillbaka honom på isen. Inte bara så att han kunde fullfölja matchen och vi kunde säkra segern, utan för att veta att han inte kommer att bli borta tre, fyra veckor på grund av en tackling bakifrån. Det kunde lika gärna ha varit en back som spelat klart för säsongen, säger Paul Maurice till Winnipeg Jets hemsida.

Viktor Stålberg sökte Calle Järnkrok med en passning, men i stället styrde Los Angeles Kings-backen Jake Muzzin in pucken bakom sin egen målvakt, Jonathan Quick. Stålberg bokfördes därmed för sitt första mål i NHL för säsongen. Fullträffen blev också matchvinnande i Nashville Predators 2-1-seger.

■ ■ ■

I skadade förstemålvakten Ryan Millers frånvaro gjorde Eddie Läck i natt sin elfte raka start i Vancouver Canucks kasse. Och det går inte att klaga på svenskens insats. Med 29 räddningar på 30 skott – det enda insläppta målet kom på en straff från Phil Kessel – var han i högsta grad delaktig i 4-1-vinsten mot Toronto Maple Leafs.

■ ■ ■

Melker Karlsson gjorde sitt tolfte mål för säsongen, men forwardsrookiens fullträff räckte inte långt för San Jose Sharks. Chicago Blackhawks vann med hela 6-2 och bland annat Niklas Hjalmarsson noterades för en assist.

■ ■ ■

En assist gjorde också Adam Larsson. Backen spelade fram till det avslutade målet när New Jersey Devils vann med 4-1 mot Arizona Coyotes.

ARTIKELN HANDLAR OM