Brynäs vände 0–2-underläge

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vi har ett härligt go i laget”

Brynäs vände underläge 0–2 till seger 3–2 hemma mot Timrå. Stor del i vändningen hade Emil Sandin som gjorde sitt första elitseriemål och passade till segermålet.

– Vi har så härlig go i laget. Det kommer att räcka långt, säger Sandin.

Brynäs och målvaktsdebutanten Anders Lindbäck fick annars en mardrömsstart. Timrå gjorde mål på sina två första skott i matchen och hade med sig 2–0 efter första perioden, trots att Brynäs skapat mycket mer framåt.

– Lite oflyt tycker jag att vi hade. Men samtidigt var det starkt av oss att spela upp oss som vi gjorde. Vi började spela lite enklare, säger Sandin.

Första hemmamålet kom i numerärt överläge. Jonathan Granström grundlurade Timråförsvaret och frispelade Sandin som var helt omarkerad framför Johan Backlund i Timråmålet.

– Kul att vår kedja fick chansen i power play. Men vi hade bra snurr hela matchen. Passningen från Granström var perfekt och känslan när pucken gick in går inte att beskriva. Det var riktigt, riktigt skönt, säger Sandin om sitt första elitseriemål i karriären.

Ovetande målskytt

Även kvitteringen kom i numerärt överläge. I andra perioden drog Timrå på sig sju utvisningar och med två spelare mer på isen kvitterade Peter Nolander.

Timråtränaren Charles Berglund tog en timeout i andra perioden men fick aldrig fart på sina spelare.

I stället kunde Brynäs fjärdekedja avgöra matchen. Sandin fick pucken ute på högerkanten och lyfte in den mot mål. Själv visste han inte vad som hade hänt.

– Jag såg att det var mycket folk framför mål så jag lyfte bara in en ”myra” mot mål. Sen hörde jag bara jublet. Tydligen var det så att Granström styrde in pucken, säger Sandin och skrattar nöjt.

Första förlusten

Brynäs har fått en bra start på elitserien, ligger tvåa i den aningen haltande tabellen.

– Detta kan nog räcka långt. Vi har riktigt bra stämning i laget och alla jobbar för varandra. Det är riktigt roligt att komma till både träningar och matcher, säger Sandin.

Lika roligt var det inte för Timråspelarna, som noterade säsongens första förlust. Hade inte målvakten Johan Backlund storspelat i andra perioden hade förlustsiffrorna blivit större.

I slutet tvingades Timrå klara sig utan Timo Pärssinen. Han fick ett skott på ena armen och försvann rakt ut i omklädningsrummet. Hur allvarlig skadan är var oklart direkt efter matchen.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN