Bäst i elitserien

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vi har börjat göra mål”

Foto: Scanpix

För en månad sedan ett krislag.

Nu bäst i elitserien.

Frölunda Indians motsvarar till slut favorittrycket.

– Vi har börjat göra mål, det kommer med självförtroendet, säger Johan Andersson.

Det fanns mycket att fira för hemmapubliken när Frölunda besegrade Rögle med 5–0. Laget gick förbi just Rögle i tabellen. Laget är fortsatt klart formstarkast i elitserien och Niklas Andersson gjorde sitt 216 mål i Frölunda-tröjan och är därmed lagets bäste målskytt genom tiderna tillsammans med Patrik Carnbäck.

– Det låter ju väldigt mycket med 216 mål, men det där bevisar bara att man är till åren kommen, säger Andersson till PPV.

Visade vägen

Det var Andersson som visade vägen för hemmalaget genom att göra 1–0 efter 5.59 och därefter blickade Frölunda bara framåt. Frölunda ledde med 2–0 efter den första perioden och när Andersson satte 4–0 i krysset med tre minuter och tjugo sekunder kvar att spela av mittperioden var det definitivt avgjort.

– Trots 2–0 gör vi ingen fantastisk förstaperiod. Det var bättre i andra, säger Niklas Andersson.

Han fick till slut fira en 5–0-seger som tydliggör en trend. Frölunda ser nu ut som det guldlag som de tippades bli inför säsongen av alla experter. Sju segrar på de nio senaste matcherna och matchens siste målskytt, Johan Andersson har en enkel förklaring.

– Vi har börjat göra mål. I början av säsongen släppte vi inte in så mycket, men vi gjorde inte så mycket heller. Det kommer nu med självförtroendet, säger han till PPV.

Tungt för Rögle

Rögle har det tyngre. Skadorna börjar slita på nykomlingen som tappar i tabellen.

– Vi möter ett mycket bättre lag än oss i dag så det är inte mycket att snacka om, säger tränaren Peter Johansson till PPV.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN