Ragnarsson skadad när Djurgården föll

avDaniel Sjöberg

Brynäs vann igen

Foto: Björn Tilly
Jimmie Ölvestad flyger fram.

Djurgården åkte på dubbla smällar hemma mot Brynäs.

Förlust med 2–4 och Marcus Ragnarsson skadad.

Hur allvarligt ställt det är med backen är inte känt.

Marcus Ragnarssons knä har krånglat en längre tid. Han har varit borta i tio dagar på grund av ett glappande ledbank i höger knä. Under matchen mot Brynäs kämpade Ragnarsson, men han hade problem. Ett tag fick han vård av Djurgårdens läkare, men när hemmalaget jagade en kvittering kom han tillbaka in i spel. Det räckte dock inte för hemmalaget.

Skakade Brynäs

Djurgården stod för en stark comeback efter att i inledningen av den andra perioden sett Brynäs gå från 1–0 till 3–0 på kort tid. Då såg stockholmarna slagna ut, men de kom tillbaka och när Michael Holmqvist reducerade till 2–3 med mindre än två minuter kvar av mittperioden var gästarna skakade.

– Fortsätter som de sista tio minuterna så vinner vi det här, sa Holmqvist till PPV i periodpausen inför de avslutande 20 minuterna.

Formsvackan glömd

Och Djurgården gick för poäng och chanser fanns, men Brynäs höll undan och till slut kunde Daniel Hermansson göra sitt andra mål i tom kasse och avgöra matchen. Brynäs tycks vara ute ur sin svåra formsvacka.

– Ja, det tycker jag absolut att vi är, säger Hermansson till PPV.

För Djurgården är det fortsatt jobbigt på hemmaplan. Laget är kvar ovanför kvalstrecket tack vare Timrås förlust borta mot Färjestad. Det är dock fortsatt oerhört jämnt i elitserien.

ARTIKELN HANDLAR OM