Ville byta klubb redan i somras

HOCKEY

Hemligheten bakom bomben – Jämtin ville flytta redan i somras

Bomben briserade i går. ­Andreas Jämtin bryter kontraktet med Linköping och är klar för ärkerivalen HV 71.

Tiden för övergången kom överraskande, men enligt Sportbladets källor är det resultatet av en längre tid av slitningar.

Redan i somras öppnade landslagsforwarden för att återvända till Jönköping.

Tillbaka i HV Andreas Jämtin var på plats i Kinnarps Arena i går då det blev klart att han lämnar ärkerivalen Linköping för Jönköpingslaget.

Förra säsongen blev ett stort misslyckande för Linköping. Laget som många tippade skulle vinna SM-guld var i stället bara minuter från att hamna i kval­serien.

Säsongen präglades av uteblivna resultat och splittring i spelartruppen.

”Tuff säsong för alla”

När spelarna själva efter säsongen fick framföra sina synpunkter i klubbens omfattande utvärdering riktades kritik mot enskilda ­spelare.

– Förra säsongen var tuff för alla inblandade, och vi har haft många diskussioner med olika spelare, men att hänga ut någon enskild spelare som ansvarig känns fel, säger Linköpings klubbdirektör Mike Helber.

Men ledningen tog spelarnas utvärdering på allvar.

Andreas Jämtin ska redan i somras ha uttryckt önskemål att få lämna klubben. Under våren och sommaren hade klubbledningen – och framför allt Mike Helber – många och långa samtal med Jämtin för att försöka reda ut problemen.

– Vi har haft många och långa diskussioner med Andreas under en längre tid och nu har vi kommit till en punkt där det känns det okej att hitta en annan lösning. Alla som vill får spekulera, men Andreas har bett om det här och vi har sagt okej, säger Mike Helber.

– Det behövs ett miljöombyte för att hitta nästa nivå i spelet. Det är inte alltid trubbel som gör att man byter lag. Jag vill få upp min egen kapacitet, bli en bättre spelare helt enkelt, säger Jämtin.

Turbulensen efter förra säsongen har, enligt Sportbladets uppgifter, gjort att Jämtin under hösten inte har hittat den rätta spelglädjen, något han nu hoppas ska återvända i och med flytten till Jönköping.

Förnekar problem

Dessutom ska inte kemin med nya tränaren Roger Melin ha varit hundraprocentig.

Andreas Jämtin förnekar bestämt det funnits några problem i samarbetet med Roger Melin och menar det inte finns någon dramatik bakom det uppseendeväckande klubbytet.

– Jag vet att det låter tråkigt, men fyra år i samma klubb kan göra att man blir för bekväm, säger han.

Sportbladet har sökt Roger Melin.

ARTIKELN HANDLAR OM