Zetterbergs nya lyxhus i Skåne – för 16,5 milj

”Kan bara gratulera köparna”

Henrik Zetterberg har avslutat NHL-karriären.

Nu flyttar han hem till Sverige – där han och hustrun Emma köpt en lyxgård för 16,5 miljoner kronor.

– Jag kan bara gratulera köparna, säger mäklaren Catharina Bernstein till Expressen.

I mitten av september kom beskedet att Henrik Zetterberg, 38, avslutar hockeykarriären. Efter ett OS-guld, ett VM-guld, en Stanley Cup-titel och 1 082 matcher i NHL valde Detroit-stjärnan att lägga av efter sina långvariga ryggproblem.

– Jag har haft det på känn ett tag, men nu när beslutet väl är taget känns det ändå lite konstigt, sa han till Sportbladet.

400 kvadrat och pool

Senare, i en intervju med hockeysverige.se, berättade ”Z” att han och familjen kommer att flytta hem till Sverige.

– Så är det. Nu har jag varit borta här i 15 år vilket gjort att jag tappat mycket och saknat min familj och många av mina vänner. Att få komma hem är något som både jag och Emma ser fram emot och bli en del av det livet igen.

Och nu går flyttlasset – till Skåne.

Rättare sagt till Skepparkroken norr om Ängelholm, där paret har köpt en lyxgård för 16,5 miljoner kronor, skriver Helsingborgs Dagblad. Huset är nästan 400 kvadratmeter stort, utrustat med pool och poolhus och tomten är på 3 670 kvadratmeter.

”Fantastisk gård”

Mäklaren Catharina Bernstein på Bukowskis Real Estate vill inte säga vilka som köpt huset, men hon bekräftar för Expressen att fastigheten är såld.

– Det är en fantastisk Skåne-gård. Jag kan bara gratulera köparna, säger hon.

Exp: Vad är det för ett område?

– Åh, det är väldigt vackert. Det är friheten man är ute efter om man köper hus där. Jag kan tänka mig att man vill komma nära den skånska landsbygden och havet och samtidigt ha nära till bra kommunikationer.

Emma Zetterberg, tidigare Andersson, kommer från Ängelholm. I höstas skrev HD att hon planerar att starta verksamhet, en baguetteria, i Mölle hamn utanför den skånska staden.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!