Inga nya gåvor från miljonären

avTomas Ros

Foto: ULF PALM
Per Olof Ejendal.

Per Olof Ejendal, 69, har värvat spelare som Mattias Ritola, Pelle Prestberg, Ed Belfour, Daniel Pietta och Marcel Müller till Leksand.

Men nu är det slut med häftiga spelarköp.

– Ja, det blir inget mer nu, säger miljonären.

För ett år sedan såg affärsmannen Per Olof Ejendal till att Leksand kunde värva två tyska toppspelare till laget, Marcel Müller och Daniel Pietta.

På pappret två meriterade och skickliga spelare, men på isen och i Leksand uteblev succén. Speciellt i kvalet mot Mora där tyskarna var relativt anonyma. Kostnaden för värvningarna för Ejendal hamnade på 1,5 miljoner kronor.

I en tidigare intervju hävdar Ejendal att han sponsrat Leksand med 100 miljoner kronor.

”Gett bort kontrollen”

– Sedan arenan byggdes 2007 är det cirka 100 miljoner kronor i utbetalningar. Har inte alla siffror i huvudet. Men det är där någonstans. Det är en kostnad och investering, ser jag det som. Det är ju inte bara spelare, utan skyltar och arenanamn. Tycker att jag kan räkna hem allt, trots det stora beloppet. Sedan är det bra för kommunen att Leksand nämns utåt i olika sammanhang.

Nu är det fyra veckor kvar till transferfönstret stänger. Den 15 februari är sista dagen för övergångar till Hockeyallsvenskan och SHL.

Men Leksand kan inte räkna med några nya allmosor från Ejendal.

– Nej, det blir inget nu. Jag har gett bort kontrollen till Ejendals till mina barn och de är inte så hockeyintresserade. Jag fokuserar på Leksand Strand och Sommarland i stället., säger Ejendal.

Foto: TT NYHETSBYRÅN
Mattias Ritola.
ARTIKELN HANDLAR OM