Uppgifter: Modo ute efter Per Ledin

HOCKEY

Öppnar för spel i allsvenskan: ”Har erbjudanden”

Foto: BILDBYRÅN
Per Ledin spelade förra säsongen i österrikiska EC Salzburg.

Per Ledin kan vara på väg tillbaka till svensk hockey.

37-åringen jagas av Modo, enligt Allehanda.

– Jag har erbjudanden som jag ska ta ställning till och även erbjudanden som jag tackat nej till, säger Ledin.

Hockeyprofilen Per Ledin, 37, är på väg tillbaka till svensk hockey.

Efter en säsong i Österrike med EC Salzburg är 37-åringen på väg till Modo, enligt Allehanda.

– Jag har erbjudanden som jag ska ta ställning till och även erbjudanden som jag tackat nej till. Det jag måste fundera på är vad min familj tycker och tänker om framtiden. Jag kan inte bara köra över dem och leva ett singelliv. Det är en familjefråga, säger Ledin till tidningen.

Öppnar för utlandet

Ledin öppnar för spel i allsvenskan, men stänger samtidigt inte dörrarna för ett nytt utlandsäventyr.

– Det som är intressant att veta är att jag pratat med några allsvenska klubbar, några SHL-klubbar och även utländska klubbar. Men som sagt, jag måste hitta en lösning som fungerar för familjen, säger Ledin.

– Jag står vid ett vägskäl. Ska jag spela i Sverige eller utlandet? Ska jag spela i Sverige, vad är fokus då? Ska familjen flytta med eller inte? Det är några frågor jag funderar över.

”Bidrar med energi”

Modos sportchef Per Svartvadet säger att någon kontakt inte är tagen, men bekräftar att Ledin är ett av namnen man är intresserade av.

– Han bidrar med energi och har varit på hög nivå under en lång tid. Vi får se om han passar in i vårt lagbygge och om han vill komma hit. Men det är en bit kvar innan allt faller på plats och vi bestämt vem vi vill ha.

Just nu tränar dock Per Ledin tillsammans med NHL-stjärnan Marcus Johansson och Andreas Jämtin med Färjestad. Det är dock inte aktuellt med någon flytt dit i dagsläget.

ARTIKELN HANDLAR OM